Gå til sidens hovedinnhold

Test: Lynraskt råskinn

Casio EX-F1 kan ta 60 bilder i sekundet i full oppløsning, og video med inntil 1200 bilder pr sekund.

AKAM.NO: Casio har i mange år levert noen av de lekreste og tynneste kameraene på markedet. Til gjengjeld har de i stor grad holdt seg i det segmentet. Nå har de gått nye veier, og lansert noe vi aldri har sett maken til.

EX-F1 er tilsynelatende et vanlig ultrazoomkamera med 6 megapiksler og 12x optisk zoom. Det har to hjul på toppen, mot ett som er vanlig, og det indikerer at noe er annerledes. Men det er først når man leser spesifikasjonene eller leter i menyene at man virkelig ser hva dette kameraet kan gjøre. Mens andre kameraer kan ta 2-3 bilder pr. sekund, og noen profesjonelle speilreflekskameraer klarer helt opp i 10, så klarer EX-F1 60 bilder i full oppløsning.

Les hele testen av Casio Exilim EX-F1 på Akam.no

Skal du ta video, så tar andre kameraer 30 bilder i sekundet i 640x480. EX-F1 tar full HD (1920 x 1080) med 60 bilder pr. sekund, eller du kan få høyere hastigheter på lavere oppløsninger. Helt opp i 1200 bilder pr sekund.

Les mer om videofunksjonen her

EX-F1 har i tillegg et av de kraftigste batteriene vi har sett i et kamera, og gir mer strøm enn batteriene til de aller fleste speilreflekskameraer. Dette er med andre ord et kamera helt utenom det vanlige.

Les også testen: Sonys mest avanserte ultrazoom

FYSIKK:
En fast skjerm på 2,8 tommer, og elektronisk søker er ganske ordinært. Byggekvaliteten er ikke dårlig, men noen knapper virker litt billige. Kameraet er godt å holde for store hender. Batteriet har god kapasitet og objektivet høy lysstyrke. Vi savner litt vidvinkel.

Les mer om kameraets fysikk her

I BRUK
Dette kameraets sterkeste side, er hastigheten. Det er lynkjapt på seriebilder, og raskt også på omtrent alle andre områder. Det har masse funksjoner for den avanserte entusiasten. Ønsker du å eksperimentere med høyastighetsopptak av video eller foto, er dette et drømmekamera.

Les mer om brukervennligheten her

BILDEKVALITET
Bildekvaliteten er slett ikke dårlig. På flere områder matcher den kameraer med høyere oppløsning. Hjørneskarpheten og hvitbalansen er god, men det er mye kromatisk feilbrytning.

Les mer om bildekvaliteten her

Konklusjon

Casio EX-F1 er et utrolig spennende kamera hvis du er interessert i å eksperimentere med høyhastighetsvideo. Det er også veldig nyttig hvis du skal fotografere, og er avhengig av å få tatt bilde i nøyaktig rett øyeblikk.

Les hele konklusjonen her

I tillegg til disse spesialfunksjonene, er det et helt fint ultrazoomkamera, som stort sett gjør det ultrazoomkameraer skal gjøre.

Med unntak av brukervennligheten og betjeningen, har vi ingen store ting å utsette på det. Det måtte i så fall være prisen. I skrivende stund koster det fra ca 6200 kroner. Det er med andre ord det dyreste ultrazoomkameraet på markedet, og koster mer enn svært anstendige speilreflekskameraer. Det betyr at dette er et nisjeprodukt, som er for den gruppen som trenger videoopptak i høy hastighet, rask seriebildefunksjon, eller som har mye penger og tror at dette kan være nyttig.

Vi gir kameraet vår anbefaling for godt gjennomført første forsøk, masse spennende løsninger, samt nyvinning og dristighet i et ellers stagnert marked.

LES HELE TESTEN PÅ AKAM.NO

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin