Gå til sidens hovedinnhold

Test: Markedets største skjerm

Sonys Cyber-shot DSC-T700 er syltynt, har diger skjerm og 4GB internminne. Men verken brukervennlighet eller batterikapasitet er blinkskudd.

AKAM.NO: Vi har testet Sonys Cyber-shot DSC-T700. Det er kun 15,2 mm på det tynneste, men kan lagre opptil 40 000 bilder i sitt 4GB internminne. Det er ingen knapper på kameraets bakside kun en 3.5 tommer stor LCD touch-skjerm.

Bildene lagres automatisk i en fotoalbum-funksjon. Er du på ferie, vil kameraet registrere når bildene ble tatt og automatisk indeksere. Kameraet er PC-synkronisert og kommer med smilefunksjon, ansiktsgjenkjenning, teknologi for anti-blunking og Intelligent Scene Recognition.

Fysikk

Unikt Sony-hus med enkel, børstet og litt moden metall-finish. Skyvedekselet fungerer som det skal, men kunne gjerne hatt litt mer å sette fingrene i for lettere å få dratt det ned.

Solid konstruert, også batteriluken er i metall. Objektiv på 35-140 mm (småbilde) med 3,5 som beste blender på vidvinkel - et kompromiss for en kompakt løsning.

Heldigvis får du optisk bildestabilisator. 8,9 cm (3,5 tommer) skjerm med enestående oppløsning på 921 000-punkter. Generelt god og lyssterk, men også kameraets akilleshæl da den er sårbar for riper.

Batteriet er et av kameraets store svakheter.

Les mer om kamerahus, optikk og batteri

I bruk

T700 er en liten bildetank med internminne på hele 4 GB og plass til nesten 1000 bilder i høyoppløsning.

Med stor skjerm og medfølgende program for nettpublisering er kameraet et lommealbum for venner både hjemme og ute på nettet.

Sonys PMB-program eksisterer ikke for Mac = trekk i boka. Kameraet er nesten helt beroende på den berøringssensitive skjermen. Den er grei, men ikke blant de mest intuitive.

Les mer om brukervennlighet

Bildekvalitet

Brukbar bildekvalitet. Litt blålilla bildestøy og relativt kraftig kromatisk feilbrytning. Sliter litt over gjennomsnittet ved høyere ISO.

Les mer om bildekvalitet

Konklusjon

T700 har masse internminne i et lite kamera, og det er bra. Som ren bildemaskin er nok det beste vi kan si om dette T700, at det tar ok bilder, for det er ikke spesielt intuitivt som kamera.

Sonys tekno-fetisj er her et tveegget sverd. Du får markedets største skjerm, men ville nok følt det mer betryggende om styringen av kameraet skjedde via knapper, og ikke en overfølsom trykkeskjerm med sci-fi lydeffekter. Objektivet fettes lett til, og det gjerne når du drar dekselet ned for å ta bilder.

Det enorme internminne og tilpassingen mot nettet gjør T700 til noe litt mer enn et kamera, og med det utfordrer Sony de andre produsentene.

Dermed konkurrerer de ikke bare på bildesiden, for der finnes det andre, bedre alternativer. Men er du fan av Sony og ønsker deg fotoalbum i lommeformat, vil du få glede av T700.

Les hele konklusjonen

Les hele testen på Akam.no


Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk