RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Mobilen for kjedelige stunder


TESTET: Samsung J700.
TESTET: Samsung J700.
Samsung J700 leveres med intet mindre enn åtte spill, inkludert "Paris Hiltons Diamond Quest". Her har du med andre ord tidtrøyte så det holder.

AMOBIL.NO: Alt fra et typisk asiatisk arkadespill som Forgotten Warrior via en klassiker som Tetris til et fartsfylt alternativ som Asphalt2, finnes på denne billig-designtelefonen fra Samsung. Og skulle du mot formodning være fan av Paris Hilton så har hun jommen lånt ut navnet sitt til et av spillene her også.

Les også: Slik gjør du mobilen om til en spillmaskin

Javastøtten gjør at du kan laste ned nye spill dersom du skulle klare å gå lei av de medfølgende spillene. De mest avanserte spillene vil imidertid J700 få problemer med, da den nektet å kjøre vår Java 3D-test. Og så glad i telefonlyder er Samsung, at de har sørget for at J700 spiller av en liten sang hver gang du laster ned et Java-program.

Utover muligheten til å stille inn skjerm og lyder etter eget forgodtbefinnende, kan også det medfølgende bilderedigeringsprogrammet være en kilde til underholdning.

LES MER PÅ AMOBIL.NO

Les også testen: Mobilen for deg som ikke vil velge

Dårlig tastatur

Utover spillmulighetene og et ganske lekkert design, er det ikke mye annet som vekker oppsikt ved J700. Den føyer seg i rekken av billige skyvetelefoner fra Samsung. Men selv om utseendet kanskje er tradisjonelt, gir den blanke designen en mer eksklusiv følelse enn man forventer av en telefon til knapt tusen kroner.

Størrelsen er lommevennlig, uten å være til irritasjon for de med store fingre. Tastaturet til J700 er dessverre ikke spesielt samarbeidsvillig, så til tider er det en pine å skrive meldinger. På den positive siden er tastene store med tydelig skrift, og menytastene fungerer også bra.

Les også: Iriver lanserer Windows-spiller

Dårlig kamera

Under skallet finner du de viktigste funksjonene. Musikkelskeren vil glede seg over radio og MP3, men savne minnekortet som ikke følger med. En overgang for å kunne bruke egne hodetelefoner hadde også vært kjekt.

Kameraentusiasten bør styre unna J700, for bilder og video tatt med kameraet er av laber kvalitet.

Taletiden til J400 er heller ikke den mest imponerende, men telefonen har allikevel en utholdenhet av de sjeldne. Vårt eksemplar holdt ut i hele fem døgn før den måtte lades, og da hadde vi også rukket å snakke et par timer i den. Ikke dagligdags kost, og spesielt ikke fra Samsung.

Les også: Opprør mot N-Gage

Skral skjerm

Les også: Klokken som kan alt

Skjermen til J700 står i stil med prisen på telefonen; den er billig. Resultatet er at den er blass å se på, og skarpheten er heller ikke i toppklasse.

Noe teknovidunder er dette ikke. Mangel på 3G og Super-3G gjør at videosamtaler og lynrask dataoverføring utgår. Enormt med proff-funksjoner har den heller ikke, selv om den kan skilte med fremvisning av de mest vanlige dokumentformatene.

Les også: Nå får mobilen reservetank

Konkurrenter?

Selv om J700 er en forholdsvis billig telefon med de viktigste funksjoner, finnes det harde konkurrenter i prisklassen. Den aldrende Nokia 5300 slår J700 på de fleste områder unntatt batteriet. LG KE 970 Shine er en stilren telefon som nå også befinner seg i samme prisklasse. Ønsker du å bruke mobilen til musikk, bør du se på Sony Ericsson W350i. Da får du en fullgod musikktelefon som har fått vår anbefaling.

Les hele testen av Samsung J700 på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere