RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Nice Touch


TESTET: Apple iPod Touch 8 GB, 16 GB og 32 GB:
TESTET: Apple iPod Touch 8 GB, 16 GB og 32 GB:
Finn frem popkornet, her er en iPod du virkelig kan se film på.

AMOBIL.NO: Med iPod Touch har Apple tatt mp3-markedet noen steg videre. Spilleren tilbyr en pakke med eleganse og teknologi som få andre i dag kan matche. Touch framstår elegant og solid, med sitt rene sorte ytre som nesten er fritt for knapper. I tillegg stiller Touch med topp brukervennlighet mye takket være den store berøringsfølsomme skjermen. Og selv om menyene er nokså avanserte, er de stilfulle og lettfattelige. ¨

LES OGSÅ TESTEN: KNØTTLITEN "GHETTOBLASTER"

Utmerket til bilde og video

Et punkt Touch utmerker seg særs positivt på er bilde og videovisning her kommer skjermen virkelig til sin rett. Bildevisningen er like elegant som den er enkel, og miniatyrversjoner av bildene er stilt opp med fire i bredden. Så snart du klikker, vises bildet i fullskjerm. Her kan du ved å dra fingrene fra eller mot hverandre henholdsvis zoome inn eller ut. Problemet med dette er at iTunes på forhånd har forminsket bildene såpass, slik at om det forstørres nok, vises bildet som noe uklart og noe "pikslete". Vender du Touch 90 grader, følger også bildet med. For å bla, skyver du ganske enkelt bilde i ønsket retning, og forrige eller neste bilde vises. Videovisning fungerer også utmerket. Videoen vises i bredskjerm, og oppleves som skarpt og kontrastrikt. Filmopplevelsen er nært så god den kan bli på en 3,5 skjerm. Sortbalansen er kanskje ikke perfekt, men dette er ingen forstyrrende faktor.

LES OGSÅ: NY TEKNOBOMBE FRA SONY ERICSSON?

Ifølge Apple selv, skal Touch holde til 5 timers videovisning. Vi klarte imidlertid ikke å få mer enn knapt 4 timer med video ut av spilleren tas skjermen med i betraktningen er dette likevel ikke for dårlig. Touch forstår seg ikke på en hvilken som helst videofil, og du er nødt til å konvertere den merkelig nok kan ikke Itunes stå til tjeneste på dette feltet. Det finnes imidlertid gratis programvare som kan gjøre dette for deg, for eksempel Videora.

LES OGSÅ TESTEN: MOBILSURFERNES NYE VENN

Godkjent lydkvalitet

Lydkvaliteten til Touch er helt grei, og vil kunne tilfredsstille manges behov. Noen lyd for den kresne er det derimot ikke. Av ekstrafunksjoner kan Touch by på Wi-fi-støtte, som gir deg gode muligheter både for å surfe på nettet, lese e-post, og kjøpe musikk direkte til spilleren for å nevne noe.

LES OGSÅ: SPARKER CRAZY FROG AV TOGET

Få konkurrenter

iPod Touch kan være med på å definere en ny klasse, og har dermed få direkte konkurrenter. Cowons Iaudio D2 bør trekkes fram dette er en spiller med langt bedre lydkvalitet, suveren batterikapasitet og utvidbart minne.

Den mangler imidlertid Wi-fi, og har mindre skjerm enn Touch. Creative Zen kan også sammenliknes, og gir mange av de samme funksjonene til en rimeligere pris. Hovedskillet ligger i at skjermen er mindre, og ikke trykkfølsom, i tillegg til at Zen mangler Wi-fi. Det skal også sies at storebror Apple iPhone er helt identisk med Touch, foruten noen millimeter ekstra tykkelse, og har både lengre batterilevetid, hakket vassere skjerm og telefoni. Telefonen selges imidlertid ikke i Norge.

LES OGSÅ: - VI KNUSER BLACKBERRY OG IPHONE

Vi har også forventninger til Samsung P2 og Sony sin A820-serie, som ut i fra spesifikasjonene kan være sterke konkurrenter til Touch. Apple har definitivt kommet opp med en svært spennende spiller, som vil appellere til mange. Ønsker du en mp3-spiller med gode muligheter for bilde og video, i tillegg til å ha trådløst nettverk, så er iPod Touch spilleren for deg.

LES HELE TESTEN AV IPOD TOUCH PÅ AMOBIL.NO

LES OGSÅ: ER DET DENNE SOM SKAL REDDE MOTOROLA?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere