Gå til sidens hovedinnhold

Test: Nye Honda Accord

Honda håper de skal vinne mange nye venner i Norge med fornyet og forbedret Accord. Men amerikanske salgstall kan Honda glemme i Norge.

Rop Honda Accord i USA, og amerikanerne roper "Yes!" tilbake. Accord og Toyota Camry er biler som bare går og går og som du nærmest må skyte for å få has på. De to er i USA hva VW Passat og Ford Mondeo er i Norge: Solide slitere med sosial aksept hos de fleste.

Smått i Norge

Men i annerledeslandet Norge får du ikke engang kjøpt Camry, og Honda Accord fristet en heller bortgjemt 63. plass på salgsstatistikken i fjor, selv med en av klassens beste dieselmotorer og feilstatistikk så nær null som mulig. Hva gjør Honda galt med Accord i Norge? Naturligvis ikke annet enn ikke å tro på muligheten for å lykkes med Accord. Honda har jo til de grader fått det til med firehjulstrekkeren CR-V. Men det virker som om de nærmest har glemt de andre modellene. Honda ser heller ikke ut til å ha forstått rekkevidden av at mange fortsatt holder fast ved Honda som Japans svar på BMW.

Mer spiselig

Ok, vi innrømmer at designet på forrige Accord stasjonsvogn var litt spesielt. Men den nye modellen er i det minste linket opp mot en europeisk designsmak. Førsteklasses styring gjør Accord enda tryggere i vanskelige situasjoner, og uten å ha spesielt sportslig preg kjører bilen bra. Dessuten har endelig Honda sett fornuften i å utstyre Accord med adaptiv cruisekontroll (følger bilen foran), kjørefeltvarsling og varsling om nedbremsing hvis bilføreren foran bremser. Men enn så lenge følger ikke Honda Volvo XC60 ned til stillestående i tettbygd område. Hondas filosofi er fortsatt at føreren avgjør om det smeller eller ikke.

Glem hybrid

Hva gjør så Accord spesiell og attraktiv? Dessverre ikke noe. Familiebilene har etterhvert fått en størrelse, komfort og sikkerhet man bare kunne drømme om å finne i luksusbiler for få år siden. Her makter ikke Honda med Accord å flytte grenser, og skrive seg inn i bilhistorien som oppsiktsvekkende. Det kunne Honda gjort med en hybrid Accord i Norge, men de våger ikke selv om Honda faktisk var først ute med hybridbil i Europa. Hondas hybride- og den enda mer spennende brenselcellebilsatsingen, forbeholdes amerikanerne.

Derfor ender Accord i Norge opp som traust sedan eller stasjonsvogn tilgjengelig med 150 hk dieselmotor (utslipp 150 gram CO2/km). Vil du ha automat henvises du til en av de to bensinmotorene (156 og 201 hk) inntil dieselutgaven kan leveres med automatgir i 2009.

Selv om Accord-prisene ikke er fastsatt ennå, havner bilen ganske sikkert midt i haugen av konkurrenter, det vil si fra rundt 360.000 kroner for den mest aktuelle stasjonsvogna.

Vår mening om Honda AccordHonda Accord

Førermiljø

7

Plass

7

Bagasje

7

Komfort

8

På veien

7

Forbruk/CO2

7

Ytelser

7

Sikkerhet

9

Utstyr

8

Pris

8

Sum (100)

75 (100)
Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar