RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Nytt Canon-skudd


TESTET: Canon EOS 450D
TESTET: Canon EOS 450D
Med EOS 450D leverer Canon et ypperlig kamera både for nybegynneren og entusiasten.

AKAM.NO: Canons rimelige speilreflekskameraer har tidligere vært preget av en del kompromisser, og selv om de har blitt svært populære og har solgt godt, har de høstet er del kritikk for enkelte billige løsninger, som dårlig grep og mangelen på spotmåling.

Men hva skjer når Canon nå har lansert 450D en halv nisje høyere enn forgjengeren?

På Akam.no finner du flere kameratester

Fysikk

Grepet som Canons rimeligere modeller har fått mye kritikk for kjenner vi igjen også på 450D, men ikke uten noen heldige endringer, takk og lov.

Canon har nå tatt noen enkle grep - unnskyld morsomheten - som har gjort grepet på EOS 450D langt mer behagelig å holde enn forgjengerne, selv om det ikke akkurat er snakk om noen radikal redesign.

Ergonomien er imidlertid forbedret, man har fått større anti-skli-overflater i grepet, og kamerahuset er blitt bedre sammensatt og utformet siden sist.

Les mer om kamerahuset på Akam.no

I bruk

Canon EOS 450D har fått en riktig fin funksjonsliste, og det er nok her forbedringene fra forgjengeren et halvt steg nærmere nybegynnernisjen merkes best.

Spotmåling er endelig på plass etter lenge å ha hatt omtrent samme status som værtetning nå later til å ha, og 450D har også fått en rekke andre nye funksjoner, deriblant en LiveView som til tross for at den er en smule treg, fungerer helt greit.

Hastighetsmessig er kameraet midt på treet, men noe annet er heller ikke å forvente. Er man ute etter høyt tempo kjøper man ganske enkelt ikke et kamera i denne prisklassen.

Les mer om kameraets brukervennlighet på Akam.no

Bildekvalitet

Canon EOS 450D leverer god, men ikke spektakulær, bildekvalitet. Detaljgjengivelsen er god, men JPG-bilder rett fra kameraet krever litt etterbehandling for å bli optimale, eventuelt bør man fininnstille dette på menyen for bildestiler.

Man bør også være oppmerksom på at 450D later til å undereksponere noe, sannsynligvis for lettere å bevare detaljene i høylysene.

Mens de fleste kameraer leverer merkbart dårligere dildekvalitet desto mer man øker ISO-verdien, holder 450D seg langt mer stabil.

Les mer om kameraets bildekvalitet på Akam.no

Konklusjon

Canon EOS 450D oppleves som svært velplassert i sin nisje. Med lanseringen av 1000D er ikke lenger 450D den laveste modellen i Canons sortiment, og det merkes også på kameraet og dets ambisjoner.

Forbedringene fra 400D er ikke alltid store, men de er mange, og samlet gir de et inntrykk av et kamera som passer godt for alt fra nybegynnerknipsere til folk med litt høyere ambisjonsnivå av entusiasttypen.

LES HELE TESTEN PÅ AKAM.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere