Gå til sidens hovedinnhold

Test: Rask GPS-smarting

På jakt etter en rimelig smarttelefon med GPS? Sjekk denne.

AMOBIL.NO:
Det er tydelig at Nokia har gjort seg flid med navigasjonsløsningen i 6210 - som er Nokias andre modell i Navigator-serien.

Særlig når det kommer til å finne GPS-signal gjør telefonen en veldig god jobb. Vi opplevde at vi fikk godt mottak selv da vi befant oss under tak, rundt én meter fra vinduet.

Navigasjonsprogramvaren Nokia Maps 2.0 er lett å bruke og har oversiktlige kart.

Det er likevel ikke til å komme unna at skjermen kan bli i minste laget dersom du skal bruke telefonen som bil-GPS. Stemmestyring hjelper på, men dersom det er GPS-funksjonen som er det viktigste ville vi gått for en modell med stor trykkskjerm, noe som både gjør det lettere å bla i kart og gir deg bedre oversikt.

Les også: De beste GPS-mobilene

Skrale materialer

En av de største svakheten i 6210 Navigator er byggematerialene. Telefonen føles riktignok både solid, og den henger godt sammen, men det skal særdeles lite til før skallet rundt telefonen får skader.

Dette unngår du imidlertid ved å ta forholdsregler, som å ikke ha telefonen i samme lomme som nøklene.

Som telefon fungerer 6210 Navigator bra, og har god lydkvalitet i samtaler, samtidig som tastene fungerer ypperlig til skriving av tekstmeldinger og e-post.

Les også: Råbillig proffmobil

Mye teknologi

Nokia har fått på plass en pen liste teknologi under panseret til 6210 Navigator.

Med både firebånds GSM-støtte, Edge og super-3G, kan du både ringe overalt i verden og surfe på nettet i høye hastigheter.

Telefonen har imidlertid ikke Wi-fi, så du kan ikke koble deg opp mot trådløse hjemmenettverk for å surfe gratis, og ikke minst raskere.

Les guiden: Hvilket nett bruker du?

Smarttelefon

6210 Navigator er en fullblods smarttelefon med Symbian-operativsystem og S60-menyer. Dette innebærer at du kan installere programmer og kjøre flere funksjoner samtidig.

Nokias menysystem har etterhvert blitt såpass enkelt å bruke at selv uerfarne brukere burde klare å lære seg hvordan ting fungerer rimelig raskt.

S60-telefoner kommer vanligvis med et vell av nyttefunksjoner og organiseringsmuligheter, og 6210 Navigator er ikke noe unntak. Her får du det du trenger for å holde styr på jobb og privatliv.

Savner du noen er det stor sjans for at du kan laste ned programvaren du trenger fra en tredjeparts leverandør.

Les også guiden: Dette bør mobilen din kunne

Bra pris

Et veldig sterkt argument for å velge 6210 Navigator, er prisen. Telefonen koster i underkant av 3000 kroner, noe som er ganske så rimelig for en smarttelefon av dette kaliberet.

Dersom du kan leve med en noe svak byggekvalitet og et kamera som er midt på treet, burde denne telefonen definitivt være verdt å se nærmere på.

Les også: Her er årets kameratelefon

Det er likevel ikke fritt for alternativer i samme prisklasse. Blant annet har du Nokias egne 6220 Classic, som byr på mye av det samme som 6210 Navigator, i tillegg til et svært bra kamera.

Les testen av 6220 Classic

Er det GPS-funksjonen som er det viktigste gjør 6210 Navigator en grei jobb, men HTC Touch Cruise er et bedre valg, dersom du kan gå litt opp i pris. Da får du enda bedre kartprogramvare og en større, trykkfølsom skjerm.

Les testen av HTC Touch Cruise

Les hele testen av Nokia 6210 Navigator på Amobil.no

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt