RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Surfemester


TESTET: Sony Ericsson Z770i
TESTET: Sony Ericsson Z770i
Sony Ericssons Z770i har innebygd støtte for Youtube og er skreddersydd for nettsurfing. Dessverre har den en del svakheter.

AMOBIL.NO: Sony Ericssons nye Z770i er myntet på de som er glad i å surfe på internett med mobil, og å lese og skrive e-postmeldinger. Noen rendyrket smarttelefon er den imidlertid ikke.

LES: SLIK KOMMER DU IGANG MED DIN NYE TELEFON

Z770i er ment som en mobil du kan surfe og lese e-post med. Telefonen har en slank design, og stiller med de fleste nyttefunksjoner. Telefonen støtter også super-3G, slik at du kan laste inn e-post og surfe på internett i gode hastigheter. Den mest underholdende funksjonen i Z770i, er nok den innebygde Youtube-støtten. Denne gjør at du kan strømme videoer rett fra internett, og har tilgang til for eksempel hele Youtube-biblioteket.

LES OGSÅ: NY TEKNOBOMBE FRA SONY ERICSSON

Nykommeren når ikke helt opp hos proffbrukeren. Til det mangler den blant annet dokumentleser, og planleggingsfunksjonene er for overfladiske. Telefonen er heller ikke noen utpreget underholdningstelefon. Til det både mangler den skikkelig hodesett, og har altfor lite minne.

Kameraet er heller ikke noe å hoppe i taket for. Lysfølsomheten er for dårlig, og det fører til både kornete og uklare bilder. Lydkvaliteten under samtaler god, og batteriet varer lenge.

LES OGSÅ: STYR MOBILEN MED HÅNDRISTING

Dersom du er ute etter en kamskjell-mobil og opptatt av god design, så er Z770i en fin kandidat. Men er du er villig til å vurdere en mobil i vanlig design, anbefaler vi heller Nokia 6120 Classic. Denne koster 800 kroner mindre enn Z770i, og er en fullblods smarttelefon med mye bedre nytteprogrammer samt ekte fleroppgavekjøring. Du må imidlertid ofre litt batterilevetid.

Sony Ericssons egen K660i er også en like god allround-telefon som koster femhundrelappen mindre og har omtrent de samme egenskapene som Z770i. Legger du til en tusenlapp istedenfor, får du en fullblods smarttelefon med gode nyttefunksjoner og et av markedets beste mobilkamera: Nokia N82.

LES HELE TESTEN AV SONY ERICSSON Z770I PÅ AMOBIL.NO

LES OGSÅ TESTEN: IPOD PÅ STEROIDER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere