Gå til sidens hovedinnhold

Test: Tåler sand og vann

Sony Ericssons nye kameratelefon tåler både vannsprut og ørkensand.

AMOBIL.NO: Skal vi tro dystre klimaspådommer, har vi mer ekstremvær i vente. I så måte er Sony Ericsson C702 den perfekte telefon for jobben.

I motsetning til en vanlig mobiltelefon takler den nemlig både regn og støv uten å mukke. Vi tok sågar med telefonen til India for å teste den i skikkelig monsunregn. C702 klarte brasene, og viste at den er i stand til å takle det været som måtte komme.

Les også testen: Verdens minste telefon med fullt tastatur

Hakket mer robust

Også her og nå kan C702 være et fornuftig valg for noen og enhver. Du slipper å legge igjen mobilen hjemme, eventuelt pakke den inn i en plastikkpose, bare fordi du skal på trening, på fjellet eller må en tur ut i regnværet.

C702 er ikke oppgitt å være spesielt støtsikker. I testperioden fikk vi allikevel inntrykk av at den er hakket mer robust enn vanlige mobiltelefoner.

Les også Amobil.nos retrotest av Ericsson T68

Mange av fremtidens funksjoner..

De fleste andre robuste telefoner, som Samsung M110 og Sonim XP1, har omtrent vært ribbet til skinnet for funksjonalitet. C702 gjør spådommene til skamme, og stiller spekket med funksjoner.

Les testen av Samsung M110: Telefonen som tåler juling

Les også testen av Sonim XP1: Endelig en mobil som tåler å få bank

Med geotagging

Kameraet, som forøvrig tar bilder i nokså god kvalitet, har såkalt geomerking. Dette gjør at du i etterkant kan gå inn på bildene du har knipset med telefonen og få vist på kartet hvor de ble tatt.

Les også: Geotagging blir årets kameranyhet

En forutsetning for dette er innebygget GPS, noe C702 kan skilte med. Her kan du både se på kartet hvor du befinner deg, og legge opp reiseruter.

GPS-en brukes også sammen med en treningsassistent, som viser hvor langt og hvor fort du beveget deg. I tillegg ser du hvor mange kalorier du forbrenner.

Og det meste av dagens funksjoner

C702 har de nyeste menyene til Sony Ericsson, som er enkle å bruke. Skjermen er forholdsvis stor, og skarp og fargerik.

Videre kan du bruke telefonen som MP3-spiller og den har også innebygget RDS-radio. Alt du trenger for å bruke disse funksjonene følger forøvrig med i pakken.

Les også: GPS-en advarer mot kork og kø

Den største svakheten til C702 er tastaturet. Tastene er av det harde slaget, noe som er en bivirkning av at telefonen er mer robust enn andre telefoner.

Tastene er heller ikke spesielt store, slik at det kreves litt tid for å venne seg til tastesettet. Dette gjør at C702 dessverre ikke er så godt egnet for håndverkere med tykke tomler, en gruppe som jo har god bruk for robuste telefoner.

Les også: Erstatter kassadamen med mobilen

Nesten utenfor konkurranse

Sony Ericsson C702 er mer eller mindre alene på markedet om å være en fullt utstyrt mobiltelefon som også tåler en støyt.

Når den i tillegg fungerer godt, er det ikke til å komme bort fra at dette er et godt valg hvis du vil ha en mobil som kan være med deg overalt.

De to argeste konkurrentene heter Samsung M110 og Sonim XP1. Disse tåler vel så mye, men virker som tidlige 90-tallsmobiler sammenlignet med C702.

XP1 har for eksempel ikke kamera, og begge telefonene har lavoppløste skjermer og gammeldagse menyer. Vi kan også nevne Nokia 5500 Sport.

Den er riktignok noe mer velutstyrt, men den begynner å bli utdatert i tillegg til at den sliter med en knøttliten skjerm.

Les Amobil.nos test av Nokia 5500 Sport

For deg som har en aktiv livsstil, eller vil gi inntrykk av at du har det, er Sony Erisson C702 det beste alternativet i handelen i dag.

LES HELE TESTEN PÅ AMOBIL.NO

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar