Gå til sidens hovedinnhold

Test: Tastatur for PlayStation 3

Logitechs nye PlayStation 3-tastatur lar deg skrive og surfe fra sofakroken, fullstendig trådløst.

HARDWARE.NO: I riktig gode, gamle dager trengte vi bare et digitalt styrekryss og to knapper for å kontrollere konsollene våre. Slik er det ikke lenger. Spillene har gjerne flere funksjoner enn vi har fingre, og stadig oftere er det aktuelt å skrive tekst, enten det er i forbindelse med topplister, skrive inn adresser i en nettleser eller å sende beskjeder til venner. Hvem har vel ikke revet av seg hår i frustrasjon over hvor knotete det er å skrive ved hjelp av styrestikka? Logitech Cordless MediaBoard Pro tar sikte på å spare deg pengene du har satt av til hårtransplantasjon.

Logitech har fått mye skryt for sine enkle tastatur med flate taster, lignende de man finner på bærbare PC-er. Derfor er det gledelig å se at de har satset på en slik løsning også på dette tastaturet. I det hele tatt minner det en hel del om Logitech Ultra X Flat, men den nummeriske delen er byttet ut med en styreflate og museknapper. Dessuten følger det Bluetooth-standarden, og benytter dermed konsollens innebygde mottaker. Det er en gledelig forbedring i forhold til Logitech Cordless MediaBoard, som er avhengig en egen mottaker. Det innebærer også at tastaturet fungerer sammen med andre enheter, for eksempel stue-PC-en, eller en PlayStation 3 med Linux. Det drives av to vanlige AA-batterier.

Cordless MediaBoard Pro kommer dessverre ikke i norsk utgave. Du kan selvsagt skrive norske tegn likevel, men tegnene på tastene stemmer da dårlig overens med de bokstavene du faktisk skriver. Mange av oss kan leve med det, men det er like fullt kritikkverdig. Ja, vi er et lite land, men tastaturet vårt er vitterlig ikke så ulikt det svenske og danske at det burde være noen umulig oppgave å gi oss en nasjonal versjon. Det er heller ikke første gang norske spillere blir avspist med en medioker løsning. Det samme var tilfelle med spilltastaturene Logitech G11 og Logitech G15 til PC (den nye versjonen av G15 kommer imidlertid i norsk versjon).

Selve tastene er matte, men ellers er tastaturet blankt. Det blir fort fullt av fettmerker, men ser unektelig temmelig lekkert ut. Tastene føles likevel en anelse slarkete i forhold til andre Logitech-tastatur av samme type. Tastenes vandring er også noe lengre. Det virker på ingen måte billig, men det er jo likevel underlig at kvalitetsfølelsen skal være lavere enn på Logitechs egne (riktignok trådbaserte) PC-tastatur til en fjerdedel av prisen. Cordless MediaBoard Pro sin største svakhet er styreflaten, som dessverre er i minste laget. Kantene rundt den er også litt høye, slik at det er vanskelig å utnytte den fullstendig. Resultatet er at man ofte må løfte på fingeren en gang eller to, for å bevege pekeren dit man vil. Likevel er det milevis bedre enn å styre musepekeren med en analog stikke.

Konklusjon

Vi er vant til kvalitetsprodukter fra Logitech. Det får vi servert også denne gangen, men Cordless MediaBoard Pro etterlater en bittersøt bismak. Det er et godt tastatur, som klarer alle oppgaver tilfredsstillende. Det kobler seg raskt til konsollen, og er smertefritt å plukke frem når du har behov for å skrive inn en nettadresse, et navn eller en melding. Det fungerer også helt kurant til småoppgaver på en stue-PC, enten det er en PlayStation 3 med Linux eller noe helt annet. Men det er langt fra perfekt. Det kunne lett blitt så mye bedre, uten at det hadde trengt å koste stort mer. Gi oss de samme tastene som på Logitech Ultra X Flat, flere PlayStation-knapper og en anelse større styreflate. For ikke å snakke om norske «klistremerker» på tastene. Mer skal det ikke til.

Les hele testen på Hardware.no

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley