*Nettavisen* Nyheter.

Test: Ypper mot Walkman

TESTET: Samsung i450.

GPS mangler, kameraet er middelmådig, men ellers har Samsung i450 det meste vi ønsker oss, inkludert en meget bra musikkspiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAST: Store og gode taster.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKYV: Utskyvbar høyttaler med berøringsfølsomt panel.

Klikk på bildet for å forstørre.

INNHOLD: Mye innhold.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD: Amobil.no anbefaler i450.

AMOBIL.NO: Samsung i450 markedsføres som en musikktelefon, men er like mye en profftelefon med et vell av funksjoner. i450 oppfyller alle de viktigste kravene til en musikkmodell. Den har inngang for 3,5 mm-plugg, noe som betyr at du kan bruke favoritthodesettet ditt, den har gode sorteringsmuligheter, egne taster for å styre musikken og forsterker fra Bang & Olufsen.

Fra skuffelse til glede

De medfølgende ørepluggene gir ikke særlig bra lyd, og vi ble ganske skuffet første gang vi prøvde telefonen. Men det skulle vise seg at alt vi trengte å gjøre var å bytte til et skikkelig hodesett. Etter byttet ble lydkvalitet prima. Riktignok får du ikke like god lyd som med en fullblods musikkspiller, men det er det heller ingen andre mobiltelefoner som kan gi deg i dag. Du styrer musikken med et berøringsfølsomt panel, som er mer tungvint enn praktisk. Du må åpne telefonen hver gang du skal skifte låt, og det krever fingerferdighet å bla nedover spillelistene. Ser du bort i fra denne ulempen, byr i450 på en god musikkpakke. Her får du gode sorteringsmuligheter, bra lyd og brukervennlig musikkprogramvare.

God lyd og flate taster

Lyden i samtaler er også god i begge ender. Det burde dermed ikke by på problemer, hverken å forstå eller gjøre deg forstått. Tastene er store, flate og responsive, slik at du kan skrive meldinger og navigere rundt i menyene uten å få såre fingre. Ingen grunn til å styre unna dersom du er en SMS-slave med andre ord.

Smart er den også i450 har fått det avanserte operativsystemet Symbian under panseret, og Samsung har også lisensiert Nokias S60-menyer for anledningen. Kort fortalt betyr dette at du har muligheten til å installere ekstra programvare, flere programmer kan kjøres samtidig, og nyttefunksjonene er både flere og mer omfattende enn på mindre avanserte telefoner. Dersom du har brukt en S60-telefon før vil du raskt kjenne deg gjen, ettersom det stort sett bare er menyikoner og enkelte programmer som er skiftet ut i Samsungs versjon.

Lær mer om S60

Et godt kjøp

På trådløsfronten får du en helt grei pakke. Med Edge, 3G og super-3G er du sikret den høyeste internetthastigheten som er tilgjengelig der du befinner deg. Bluetooth med stereostøtte gjør at du kan bruke trådløse stereohodesett til musikklytting, så vel som å overføre filer eller synkronisere telefonen med en datamaskin uten bruk av kabler. i450 har ikke WiFi, så du kan ikke koble deg opp mot trådløse lokalnettverk. Den mangler også GPS. Men dersom ønsker en telefon med masse funksjoner, og kan leve med at den mangler GPS og har et middelmådig kamera, er Samsung i450 definitivt verdt en nærmere titt.

Er du ute etter en ren musikktelefon uten et avansert operativsystem, kan du kikke nærmere på den billigere Samsungs F210. Sony Ericssons Walkman-modeller i mellomklassen er også stort sett trygge kjøp, for eksempel W580i. Trenger du flere funksjoner og mer teknologi kan du vurdere å legge ut en tusenlapp mer for Nokia N82, som har på både WiFi, GPS og bedre kamera.

Les hele testen på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag