Tester alternativ transport på Gardermoen

Ansatte ved Oslo lufthavn kan få slippe å gå så langt som i dag. Flyplassen har nemlig fått lov til teste bruk av Segway.

Ansatte ved Oslo lufthavn kan få slippe å gå så langt som i dag. Flyplassen har nemlig fått lov til teste bruk av Segway. Foto: Foto: ANB/Segway-illustrasjonsfoto

Ansatte ved Oslo lufthavn kan få slippe å gå så langt som i dag. Flyplassen har nemlig fått lov til å teste bruk av Segway.

GARDERMOEN: Kjøretøy-typen - der Segway er det mest kjente merket - skal prøves ut i seks uker, med tillatelse fra Vegdirektoratet, melder NRK.

Ifølge seksjonsleder Kjell Are Westrum ved Oslo lufthavn går enkelte ansatte opp mot 20.000 skritt per dag.

– Ansatte som jobber inne på terminalen og ansatte som har ansvaret for sikkerheten ute på flyplassen, skal i første omgang få prøve seg, forteller han.

Et forslag til forskrift for «selvbalanserende kjøretøy med én aksel» er for tiden på høring, etter at regjeringen varslet at den ville gjøre dette lovlig her i landet.

I forslaget heter det at kjøretøyene skal kunne brukes på samme steder som sykler, altså fortau, sykkelfelt, gangfelt og på høyre side i veibanen. De vil ikke kunne brukes på veier med fartsgrense over 60 kilometer i timen, og heller ikke i utmark.

Videre vil det ikke bli krav om registrering eller obligatorisk opplæring. Makshastigheten settes til 20 kilometer i timen, og regjeringen foreslår en aldersgrense på 16 år. (ANB-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.