Gå til sidens hovedinnhold

Tett mellom kunstgodbitene

Det var mulighet til å sikre seg flotte kunstverk for en rimelig penge da Lions Bøler for første gang hadde bruktkunstmarked.

ULSRUD: Det var mange folk som gikk og tittet på de mange arbeidene som var hengt opp inne på Ulsrud videregående skole kort tid etter at kunstmarkedet åpnet lørdag.

Bøler Lions antydet at de har drøyt 500 malerier til salgs. Noen fra gallerister, men de fleste fra private. Handelen går ut på at 25% av salget tilfaller Lions, som igjen skal gi pengene til et prosjekt som arbeider mot blindhet i Malawi.

Det er første gang vi gjør akkurat dette, så vi er spente, sier den pensjonerte reklametegneren Einar Lautin i Bøler Lions, på en runde blant bilder fra alle verdenshjørner.

Det er alt fra japanske erotiske tegninger, til et bilde av låven på Østensjø gård. Det er bilder av både kjente og ukjente kunstnere - og bildene er av ulik kvalitet. Vi går forbi et lite landskapsmaleri med en flott ramme.

Du får ikke engang rammen til 500 kroner hvis du kjøper det andre steder, mener Einar Lautin.

Folk går sakte langs veggene og kikker, og Lions-medlemmer i gule vester er behjelpelige med å svare på spørsmål fra publikum.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut