RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leder av Nordre Akers miljø, plan- og samferdselskomité, og bydelsutvalgsmedlem, Ivar Christiansen (Ap), vil at bydelen skal få et tett samarbeid med Avantor AS i forbindelse med selskapets planer frem mot 2015. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Leder av Nordre Akers miljø, plan- og samferdselskomité, og bydelsutvalgsmedlem, Ivar Christiansen (Ap), vil at bydelen skal få et tett samarbeid med Avantor AS i forbindelse med selskapets planer frem mot 2015. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Tettere samarbeid

Bydelen bør få et tett samarbeid med Avantor i forhold til den planlagte Nydalen-utviklingen frem mot 2015, mener MPS-leder Ivar Christiansen (Ap).

NYDALEN: Etter å ha lest om Avantors planlagte nye 160.000 kvadratmeter frem mot 2015, tenker jeg at her må bydelen jobbe for i størst mulig grad å bli tatt med i den videre planleggingen. Uansett synes det ganske så spektakulært av Avantor å hevde at ved å bygge ytterligere 160.000 kvadratmeter så vil det bli så mye grønnere i Nydalen, sier leder av bydelens miljø, plan- og samferdselskomité (MPS), og medlem av bydelsutvalget, Ivar Christiansen (Ap).

Ikke tålmodig

Med andre ord vi kan på ingen måte være tålmodige og «vente og se», slik Avantor oppfordrer til. Nettopp utålmodighet og medvirkning fra lokalpolitikere og beboere har vært med på å prege Nydalen i en annen retning, og med langt flere boliger enn det som lå til grunn i den opprinnelige kommunedelplanen fra 1990, sier Christiansen, som vil følge opp initiativet om en enda tettere Nydalen-oppfølging med de andre lokalpolitikerne.

Altfor mye næring!

Ap ønsker i prinsippet en ny kommunedelplan for Nydalen, men ser at det vil ta lang tid før en eventuell ny kommuneplan er oppe og vedtatt. Det viktigste fremover er å bidra til føringer i hver eneste byggesak som sterkest mulig fremmer en grønn profil.

I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke (NAB) om «Nydalen 2015» og om alle Avantor AS sine planlagte prosjekter i en periode på åtte år fremover. Av 160.000 kvadratmeter, skal rundt 30.000 gå til boliger, og resten til næring.

Det er altfor mye planlagt til næring, og vil forringe nærmiljøet både for de allerede innflyttede Nydalenbeboerene, men også for de fremtidige i Nydalsveien 16-26 og ikke minst i Sandakerveien 113-119, hvor det på tomten alene er planlagt 35.000 kvadratmeter næring. Det alle disse beboerne trenger er mer grønt, lys og luft, og bedre tilrettelegging for barn i området, blant annet med flere lekeplasser.

«Ombud»

Men kjøper du en leilighet i et område som Nydalen, så kan man vel ikke forvente store grøntområder i «næreste» nærmiljø?

For meg er det en uinteressant vinkling alle har uansett krav på et levelig bomiljø. Min jobb som lokalpolitiker er å ivareta bydelsbeboernes interesser som et «ombud», selv om noen tenker at Nydalen-innflytterne burde forventet at området blir et næringsdominert område slik Avantor har lagt opp til hittil, og videre legger opp til, sier Christiansen.

Uansett et selskap som sitter igjen med et resultat på rundt 124 millioner kroner, har vel råd til å tjene litt mindre penger, og heller gjøre hverdagen mer levelig for dem som allerede bor i Nydalen og for dem som planlegger å flytte dit, sier Christiansen.

Mer torg ikke tårn

I forrige NAB skrev avisen også om bydelsprotestene mot Avantors panlage 24-etasjers signaltårn på Gullhaug Torg. Bydelen vil blant annet ha mer torgplass, og slett ikke noe tårn, og bydelen har gitt sine protester til plan- og bygningsetaten.

Det er også et ønske fremover at plan- og bygningsetaten i større grad lytter til hva bydelspolitikerne mener i utbyggingssaker. Dessverre viser erfaring at etaten i for liten grad gjør det, sier Christiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere