RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøff avisduell på banen

Det var Grei 2 mot Lindeberg Lazyducks og Akers Avis mot Lokalavisen Groruddalen i Apalløkkahallen sist søndag.

Ammerud: Søndagens kamp mellom Grei 2 og Lindeberg Lazyducks var både lokaloppgjør i 3. divisjon avdeling B og oppgjør mellom representanter for Groruddalens to lokalaviser. Lokalavisen Groruddalens redaktør Christian Haksø er høyreback på Lindeberg Lazyducks, mens sportsjournalist Kyrre Merg i Akers Avis/Groruddalen er venstre løper hos Grei 2. Det var altså mulighet for mange dueller mellom de to avis-aktørene på banen.
Akers Avis har i alle år vært dalens ledende avis, og Grei var også kampens ledende lag fra starten av. Lazyducks hang ikke med, og Grei tilrev seg raskt ledelsen. Mellom målene utkjempet også lokalavis-aktørene flere harde dueller, med både slag og knuffing begge veier. Resultatet av disse duellene er ikke like enkle å måle som antall scoringer, det gikk i alle fall hardt for seg. Første periode endte dermed med 6-3 til Grei over Lazyducks og foreløpig prikkfritt utvisningsrulleblad for både Akers Avis og Lokalavisen Groruddalen.
Snudde kampen
Begge deler skulle imidlertid snu i andre periode. Lindeberg Lazyducks tok seg sammen og knappet innpå ledelsen, samtidig som kampen mellom Lokalvisen Groruddalens redaktør og Akers Avis/Groruddalens journalist fortsatte. Et par minutter ut i perioden måtte Kyrre Merg tåle to minutter på utvisningsbenken etter en takling på Christian Haksø. Noen minutter senere tok Haksø telling etter en ny duell mellom de to, men han var raskt tilbake på banen. Om det korte skadeavbrekket var skylden, er vanskelig å si, men Lokalavisens redaktør pådro seg to tominuttere på kort tid like etterpå.
I mellomtiden viste Lindeberg Lazyducks mye godt spill, og da sluttsignalet gikk, hadde lagene syv mål hver. Christian Haksø hadde også tatt "ledelsen" over Kyrre Merg i antall utvisningsminutter, med fire mot to.
Fort avgjort
I tredje periode var det aldri spennende hvilket lag som ville ta to poeng. Grei 2 gjorde to mål i løpet av de første to minuttene og fortsatte å score utover i perioden. Lokalavisen Groruddalens redaktør fikk i likhet med resten av laget kjørt seg mot et Grei-lag med en opplagt Akers Avis-journalist i spissen.
Selv om kampen ble avgjort tidlig i perioden, lå det fremdeles mye prestisje i avisduellene, og verken Christian Haksø eller Kyrre Merg ga noe gratis. Fire minutter før slutt sendte Merg Haksø på en real luftetur over vantet. For dette ble han belønnet med fem utvisningsminutter. Undertallsspillet hindret ikke Grei i å øke ledelsen ytterligere, og med 8-0 i siste periode ble seieren såpass klar som 15-7. Det ble altså Akers Avis/Groruddalen som tok første stikk i dalens mediaduell i innebandy.
Med 7-4 var Akers Avis også Lokalavisen Groruddalen overlegen i antall utvisningsminutter. Hvem som kan kalles vinneren i den duellen, lar vi stå ubesvart, men en ting er sikkert. Med 11 av kampens totalt 15 utvisningsminutter, er det ingen tvil om at lokalavisfolket i Groruddalen ikke legger noe imellom.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere