RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BAR OG BARSK: Briten Jason Statham figurerer sentralt i ransdramaet "The Bank Job", som tar utgangspunkt i faktiske London-hendelser fra 1971. Norgespremiere: 11. juli.
BAR OG BARSK: Briten Jason Statham figurerer sentralt i ransdramaet "The Bank Job", som tar utgangspunkt i faktiske London-hendelser fra 1971. Norgespremiere: 11. juli. Foto: Foto:

Tøffe - og tynne i håret

Jason Statham (35) er nok et bevis på at hårtap er hot i Hollywood.

Tidlig 70-tall danner rammene for det britiske ransdramaet "The Bank Job" (norgespremiere 11. juli). Og da kreftene bak inviterte til gedigen slippfest på Londons Leicester Square, var samme tiår naturlig nok tema.

Hovedrolleinnehaver Jason Statham ignorerte kleskoden og kom som han var.
Sånt 70-tallsutstyr? sa han da pressen krevde forklaring.
Jeg greier ikke engang å samle til frisyre som står i stil.

Trygg

Det er det heller ingen grunn til. Det er lenge siden høy og mørk var nødvendige forutsetninger for å lykkes i Hollywood.

Fra klassikerne Gene Hackman, Robert Duvall og Jack Nicholson via William Hurt, Ed Harris og John Malkovich til fremadstormende Arnold Vosloo og Vin Diesel går det en linje av mer eller mindre hårløse helter.

Ikke minst har Storbritannia vært en sikker leverandør Statham seiler opp som en verdig arvtager til skallagrimmer som Bob Hoskins, Sean Connery, Ben Kingsley, Anthony Hopkins og, for den saks skyld, Phil Collins.

Vår egen Steinar Sagen, kjent fra TV og filminnsats i blant annet "Svein og rotta", tar samtlige i forsvar og ikke bare fordi han begynner å bli småbar selv.
Hvis du er trygg på hvem du er, spiller det ingen rolle hva slags hår du har. Du er mer enn hårfestet ditt noe disse gutta beviser, sier Sagen.

Juks

Like fullt det finnes dem som ser det annerledes. Og det finnes nesten like mange tvilsomme nettsteder som spekulerer i at så å si alle fra Al Pacino til Matthew McConaughay jukser med parykk på kinolerretet.

Innrømmelsene kommer desto sjeldnere et unntak er Jeremy "Entourage" Piven, som har bekreftet at han brukte tupé i "Smokin' Aces" (2006).

Sagen er kritisk, slik han er det til enkelte NRK-kompiser.
En kar som Harald Eia har god selvtillit på det meste. Da er det rart han er så flau over hårtapet nok til å forsøke å kamuflere det ved å rufse det sånn til. Det er jo en slags hentesveis, det òg, sier Sagen, og følger opp med et tilsvarende fleipeangrep på Atle Antonsen.

Favorittfleinasen i USA er Kevin Spacey.
Han er bare stor. Og inntil nå har jeg aldri tenkt på at han har høy panne. Det beviser at vi ser forbi vikene og evner å fokusere på skuespillerprestasjonene, mener Sagen.

Action

Vår mann Statham fokuserer også på dem. Etter å ha slått seg opp med Guy Ritchies "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" og "Snatch", befestet han karrieren på amerikansk jord med "The Italian Job" og "Transporter"-føljetongen.

Og med sin imponerede fysikk han har fortid som landslagsstuper tar han ifølge eget utsagn mål av seg å tangere Bruce Willis og Sylvester Stallone innen actionfeltet.

De var de best betalte stjernene i sin tid. Men vi har aldri hatt en engelsk sådan. Hvis jeg kan bli den første, ville det vært fantastisk, sier han til Daily Mail.

I så fall vil kollega Patrick Stewarts bevingede ord igjen bli gjort til skamme:
Jeg er ikke noen arketypisk førsteelsker. Det kommer først og fremst av én ting: Som du kanskje har sett, har jeg ikke hår.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere