RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøffe forsøk på Forskerfabrikken

Tirsdag var det Forskerfabrikk på Skøyen skole. Molekyler, slim og tørris var blant forsøkene elevene fikk prøve seg på.

Skøyen: - Her kombinerer vi lek og læring, forteller Birgit Engesæter.
Sammen med Siri Tveito og Eldrid Scheie holder hun Forskerfabrikken for elever fra skoler i Oslo vest.
- Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger, og jeg tror mange fortsetter fra kurs en til to fordi de har det gøy, sier Engesæter.
Dette er det andre kurset som holdes på Skøyen skole, og hvert kurs går over fem til seks ganger.
- Vi legger stor vekt på sikkerhet. Alle barna og oss voksne har på oss nødvendig utstyr når vi skal utføre eksperimenter, forteller Engesæter.
Utstyrt med vernebriller, hansker og kapper var det helt klart slim som ble kurskveldens høydepunkt blant de unge forskerspirene.
- Se på den blandingen her, den er jo helt flytende, forklarte Andreas (10) og Torgeir (10), mens de holdt opp hver sin blanding farget slim.
Den beste blandingen fikk elevene lov til å ta med seg hjem, og det ble pakket ned både grønt og rødt slim, ved øvelsens slutt.
Kursene er åpne for barn i Oslo og omegn, og varer fra klokken 18.00 til 20.00, over fem tirsdager. Ved endt kurs får alle deltakerne hvert sitt diplom, for gjennomført forskerkurs på Forskerfabrikken.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere