RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøft på veiene

Ullern Avis Akersposten på lederplass.

nn I dagens avis setter vi fokus på noe de aller fleste bilister har opplevd, nemlig steinsprut på frontruten. Har du kjørt daglig i et par år, har du antakeligvis opplevd å skvette når steinen smeller inn i frontruten som et prosjektil fra en jaktrifle. Er du riktig uheldig blir det sprekk i ruten, og du må regne med flere tusen kroner i egenandel på utskiftning av ruten. Ergelig og kjedelig. Antakelig synes du nok det er dyrt nok som det er holde en bil i gang.

nn En sprekk i ruten er dog bedre enn å få en større stein eller annet fremmedelegeme inn i kupeen. Hvert år skjer dette på norske veier, og av og til med tragisk utfall. En i utgangspunktet liten masse, får tyngde og kraft i fart. I vår sak rådes du til å holde god avstand til store kjøretøy som har last som kan falle av. For øvrig bør du uansett holde god avstand til kjøretøyet foran deg.

nn Det er nemlig ingen spøk å kjøre bil i Oslo. Her kjører vi på alt fra motorveistandard til småveier. Alt på samme dag. Det stiller krav til oss som sjåfører. Kanskje mer enn på andre kanter av landet. Vi må forholde oss til overbelastede, trange og hullete veier. Med flere filer, lyskryss, rundkjøringer, trikker og andre kollektivkjøretøy. Den jevne sjåfør i Trysil er nok ikke dårligere bak rattet enn oss. Men der slipper de å forholde seg kryssende trikker.

nn I forhold til andre storbyer i Europa er ikke Oslo skapt for større trafikk. Veibredden i store deler av Oslo er på 1950-tallsnivå. Da hadde som kjent de aller færreste egen bil. Det ble faktisk ikke vanlig før på slutten av 60-tallet å ha egen bil i Norge. Men siden den gang har trafikken økt enormt i Oslo. Og det merker vi hver eneste dag der vi står og lirker oss frem i Røa -, Vinderen- eller Smestadkrysset. Vi i redaksjonen her på Røa ser og hører hver dag hvor stor irritasjonen og sinnet kan bli i slike kryss.

nn Men prøv å puste og ta det litt med ro. Vi prøver alle bare å komme oss trygt hjem til våre kjære som venter på oss. Da er det bedre å være et par minutter forsinket enn å snike seg over krysset på rødt lys. Ingen av oss vil vel egentlig konkurrere om komme først frem mot et vogntog på 50 tonn. Den kampen taper vi. Med vinterens sjokkerende ulykke på Røa-krysset friskt i minne, håper vi på en ny vinter uten stygge smeller. Kjør forsiktig!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere