Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tharaldsen forlater mannen

Hanne Tharaldsen viser stolt frem sine bilder.
Hanne Tharaldsen viser stolt frem sine bilder.
Tidligere har kunstneren Hanne Tharaldsen hyllet mannen gjennom sine bilder. I utstillingen Letters from the hidden place, som har galleriåpning 31.februar, er mannsskikkelsen totalt fraværende.

FOTO: Andreas Lindbæk

Denne utstillingen gir i stedet innblikk i et kvinnelig univers.

- Publikum kan forvente seg fargerike bilder av kvinnen. Fundamentet i bildet er kvinnen og forholdet til seg selv, sier Hanne Tharaldsen til Lokalavisen.

Bilder av seg selv

Hanne Tharaldsens ekspressive og personlige fotomalerier fungerer som billedbrev hvor betrakteren får innblikk i kunstnerens tanker og følelser fra et tilbaketrukket sted.

Hun viser oss at det er like viktig å etablere et godt forhold til seg selv, som å fokusere på relasjonen til et annet menneske.

- Fotografiene man ser på lerretet er alle av meg som er overført til lerretet. Videre har jeg behandlet bildet med maling. Så man skal lete på bildet for å se hva som er foto og hva som er maleri, sier hun.

Kvinnen i fokus

I en serie bilder har kunstneren tatt for seg Bibelhistoriens fremstilling av Eva og eplet. Her leker hun seg med urgamle symboler, og bruker et moderne, humoristisk utrykk for å vise at slike konvensjonelle roller ikke hører hjemme i dagens kvinnesyn.

-I dag kan kvinner fremstå som sterke og trygge i sin egen seksualitet, sier Hanne Tharaldsen.

- En kan gjerne si at disse bildene er en hyllest til kvinnen. De handler om alt vi kan få til på egen hånd, også uten en mann, sier hun.

Åpning lørdag

Lørdag 31.februar vil Hanne Tharaldsen selv være til stede under galleriåpningen klokken 12.00. Her kan man spørre kunstneren selv spørsmål angående maleriene hun stiller ut.

- Det blir åpningsfest med champagne. 25 bilder skal stilles ut og alle er til salgs fra 5 000 og opp til 36 000 kroner, sier galleri innhaver Elisabeth Ramfjord.

Hun er veldig begeistret for kunsten til Hanne Tharaldsen.

- Jeg var begeistret fra dag en. Det er en helhetlig utstilling både utrykksmessig og motivmessig, skryter Elisabeth.

Andre gang på Ramfjord

Hanne Tharaldsen hadde i mai 2008 sin forrige utstilling på Galleri Ramfjord, der mannen var i fokus. Hun har kun lovord om galleriet på Bislett.

- Det er veldig bra her. Skikkelig superproft. Det skjer mye her og elisabeth er veldig kreativ. Rett og slett et levende galleri, avslutter Hanne Tharaldsen.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!