RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The best Friggcup ever!


 
 

Jeg lovet Dan Blekken og ikke skrive om han. Blekken var Friggspilleren som prøvespilte for både Hamkam og Brann, men som endte opp i Bærum, der han nå spiller på 2. laget som Frigg slo komfortable 3-1 denne uka. Opp som en løve og ned som en loppete skinnfell. Fordi Dan er en gjennomtrivelig fyr som alle håper kommer tilbake til Frigg neste år, skal jeg derfor ikke skrive om han.

Frigg har mange helter. Noen av dem er cupgeneral Arne Damvin og hans cupkomité. Helt til noen sier noe annet (en liten avstikker: Knut Hamsun pleide alltid å si: "Ikke forvirr meg med fakta, jeg vet jeg har rett" hver gang noen tok han med buksene nede på fakta) er Frigg-cupen Oslos største og lengstlevende cup etter den derre på Ekebergsletta, men den teller ikke. Det er ikke noe problem å lage store cuper når du har flere mil med gressletter å boltre deg på. Vi må klemme inn lagene mellom høyhusene på Marienlyst.

I år var det 97-årgangen ( foreldre med barn født i 1997) som sto for gjennomføringen. Cupkomiteen planlegger og orger gjennom et helt år. Alt gikk på skinner. Innkjøpsansvarlige Marianne B. og Marianne G. hadde innovativt meldt oss inn i Arenasalg slik at de slapp å raide samtlige butikker i Friggland for pølser på tilbud eller kaffe utgått på dato. Dette året ble varene tilkjørt oss. Heid var produksjonsjef som stilte i løpebukser og føyk rundt som en blond hårball mellom vaffeljernene, pølsekokerne og kaffetrakterne. Selv når det viste seg at klubblokalene var doobeltbooka og var leid ut til fest til en urfrigger som var med på stiftelsen i 1904, bevarte hun roen og relokaliserte produktivkreftene til utenfor Friggbrakka uten en mine.

Sjefen sjøl, Arne Damvin, hadde stålkontroll fra første avspark fredag ettermiddag. Kampgjennomføringen gikk på skinner, logistikken mellom salgstedene fungerte upåklagelig, og samtalen han hadde med Vårherre ga også frukter. Vårherre var så grei at han tok noen av sommerdagene og bytta med kalde aprildager. Det er bare å si med den tidligere OL-sjefen Samaranch. "The best Friggcup ever".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere