*Nettavisen* Nyheter.

«The Big Lebowski» til Ekeberg

Førstkommende fredag vises «The Big Lebowski» på uteserveringen til Ekebergrestauranten. Foto: ARKIVFOTO

Førstkommende fredag blir det igjen utekino på Ekebergrestauranten. Denne gangen er det «The big Lebowski» som står på plakaten.

EKEBERG: Har du ingen planer førstkommende fredag, får du nå en gladnyhet servert på sølvfat. For klokka 21.30 snurres det i gang alldeles gratis film på uteserveringen til Ekebergrestauranten.

Del på Facebook

Denne gangen er det «The Big Lebowski» som vises på stort lerret terrasen med muligens Oslos beste utsikt.

Bohem i trøbbel

Filmen handler om Jeffrey Lebowski, en arbeidsløs bohem som går under tilnavnet «Dude».

Lebowski fordriver tiden med å spille bowling og drikke White Russian. Men en dag trenger to mann seg inn i leiligheten hans og påstår han skylder deres oppdragsgiver penger. Hos «Dude» er det selvsagt ingen penger å hente, og etter å ha banket ham og pisset på gulvteppet hans, forsvinner de.

Det viser seg at det finnes to med navn Jeffrey Lebowski, den andre er en rik, sleip forretningsmann. Noen dager senere blir han oppringt av forretningsmannen, som forklarer at hans unge, vakre kone Bunny er kidnappet, og at han vil ha hjelp til å levere løsepengene. «Dude»s kompis og medhjelper Walter får da en lysende idé – hvorfor ikke beholde pengene selv?

Bunny har sikkert likevel arrangert sin egen kidnapping for å få tak i mannens formue. Men det viser seg etter hvert at kanskje ikke Walters idé var så lysende likevel...

Med musikk

Skulle du føle for å gjøre det kvelden til en helaften er det også gode muligheter for det. DJ Einar sørger for godmusikken fra klokka 19, før ekte 35 mm kinofilm snurres i gang klokka 21.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.