RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The Blues Brothers inntar Kanonhallen


 
 
Drømmekonserten: Et fyrverkeri av lyd, lys og ellevill spilleglede. De legendariske The Blues Brothers inntar Kanonhallen søndag 9. desember!

I Knut Lothes og Arne Bildens figurer lages et fantastisk show sammen med Uranienborg Skolekorps og Vinderen Skoles Storband ledet av henholdsvis Karl Tomas Strømme og Even Kruse Skatrud.

Musikantene skvatt litt da jeg fortalte dem at James Brown ga musikerne sine bot hvis de spilte feil. Du kunne faktisk ende opp med å skylde penger hvis du var på turne med ham. Slik har vi det ikke i Vinderen, enda, ler Even Kruse Skatrud, som synes det er flott at musikantene får kjennskap til denne musikken.

Den ligger jo til grunn for det meste av musikken de hører på hitlistene i dag, legger han til.

Drømmekonsert

Det hele startet da Uranienborg Skolekorps rekrutterte ny dirigent på forsommeren. I likhet med Vinderen Skoles Musikkorps valgte de å satse på en profesjonell musiker til dirigentoppgaven.

Dette kan imidlertid lett kollidere med turneer og musikkoppdrag på kveldstid. Dirigentene i de to korpsene ble derfor enige om å vikariere for hverandre. Derfra var veien kort til å utvide samarbeidet.

Vinderen hadde allerede planlagt og fått tilskudd til en Drømmekonsert.

Uranienborg ble derfor invitert til å delta i Blues Brothers-prosjektet. Sterkt inspirert av filmen The Blues Brothers har Arne Bilden arrangert 12 låter fra filmen "The Blus Brothers" for korps.

Medlemmene i begge korps har i forberedelsesperioden sett filmen og hørt musikken de skal fremføre på konserten, og de har blitt kjent med historien bak.

- Et fyrverkeri

Filmen/konserten viser musikk fra Negro Spirituals, gammel ekte blues, responsorialsang og er et bluesdokument som musikantene har godt av å være gjennom, sier Skatrud.

På filmen er noen av bluesens beste musikere: James Brown, Cab Calloway, Ray Charles og Aretha Franklin - og skuespillerne: John Candy, Carrie Fisher, Henry Gibson samt Steve Lawrence.

Å kjenne til artistene og musikken som er med i denne filmen er rett og slett viktig! Og kult!, repliserer dirigenten; det blir litt mer fres i hornet når de får høre hvordan det skal spilles først.

Musikantene i de to korpsene har øvd hver for seg i hele høst og skal møtes første gang på seminar 8. og 9. desember.

I to dager skal de spille og foreberede konsert sammen med Knut Lothe og Arne Bilden.

På konserten stiller alle i tidsriktig antrekk, aspirantene og juniorene i begge korps er oppvarmingsband.

Dirigentene lover en annerledes korpsopplevelse et fyrverkeri av lyd, lys og ellevill spilleglede!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere