RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The Captain & Me – med dansegaranti

Vodkaflaska er lagt på hylla, men The Captain & Me lover fortsatt dansefot med releasen av tredjeskiva.

Sentrum øst: – Det har nesten blitt sånn at konsertene våre kommer med dansegaranti. Egentlig burde vi hatt et eget stempel, fleiper Even Vaa i The Captain & Me.

Alle mann på scenen

Klokka 20 i kveld stiller østkantbandet med 14 mann og én dame på John Dee i anledning plateslippet på tredjealbumet Migrant.

– Det blir akkurat så nedstrippa som vi ville ha det. Vi hadde samme idé med plata: Det skulle være strippa og enkelt. Det tok ikke lang tid før vi innså at det gikk til helvete, ler Morten Krane.

En reiseskildring

Bandet bak balkan-country-sjangeren – kjent for fyrrykende live-konserter – har denne gangen satt vodkaflaska på hylla og laget et konseptalbum om en nigeriansk flyktnings kronglete vei fra Lagos til Kanariøyene.

– Du blir fort lei hvis du skal gjøre det samme hver gang. Tiden var inne for å gjøre noe annet enn balkanmusikk. Du kan ikke dra fram vodkaen i alle låter, forklarer Vaa.

Et alvorlig tema for plata til tross: Man blir langt ifra deppa av å lytte til musikken på «Migrant».

– Antakelig er vi for glade til sinns til at vi klarer å grave musikken så langt ned, mener Vaa.

– Tekstene handler mer om den eventyrlysten som driver folk til å vandre over Sahara på vei mot Europa. Mange vet nok ikke hva det innebærer av farer før de kaster seg uti det. Dessverre kan utfallet i realitetet bli veldig dramatisk. Likevel ville vi snike inn håp, og troen på en bedre framtid i låtene, forklarer Krane.

Fra vodka til vann

Under slippfesten på den forrige plata; «Leave Your Friends and Familiy», sendte Vaa ut en nærmest full vodkaflaske blant publikum. Flaska kom tom tilbake to minutter senere.

– Det var i alle fall en morsom opplevelse. Vi var jo så rebelske for fire år sida. I disse dager blir det ikke sterkere saker enn vann innabords!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere