RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The National til Operaen


The National står på scenen i operaen 11. august, i forbindelse med Øyafestivalen.FOTO: PROMO
The National står på scenen i operaen 11. august, i forbindelse med Øyafestivalen.FOTO: PROMO
Amerikanske The National tar med sin mørke og melankolske rock og inntar operaen 11. august.

BJØRVIKA: Det er Øyafestivalen som står i bresjen for arrangementet, som er bare et litt langt steinkast unna festivalområdet i Middelalderparken.

Onsdag 11. august inviterer de nemlig til matinékonsert med The National, i samarbeid med Den Norske Opera / Ballett.

Dette skjer kun timer før det praker løs i parken.

Mørk og melankolsk

The National lager mørk musikk, inspirert av både moderne americana og dyster storbyrock, og i rundt ti år har de spredd sin melankolske og melodiøse godlyd på begge sider av Atlanteren.

The National ble for alvor kjent med plata «Alligator» i 2005, og fulgte opp med suksessen «Boxer» i 2007. Sommeren etter turnerte de med selveste R.E.M. og gjestet også Øyafestivalen samme år.

Les alt om Øyafestivalen

– Gled dere

I følge Øyafestivalen bringer The National fram assosiasjoner om «forlatte gater, slitte barkrakker, fulle aksebegre og snart tomme flasker», og om konserten i operaen sier de følgende:

– Det blir en svært stemningsfull og sterk konsert i Oslos flotteste bygg for musikkopplevelser. Gled dere til Matt Breningers myke og mørke stemme fyller lokalet med musikalsk varme mens han introduserer publikum for bandets mystiske og behagelige uttrykk.

Bandet gir ut nytt album som skal hete «High Violet» allerede i mai, og det blir garantert noen godbiter herfra å høre i Bjørvika 11. august. Konserten er ikke en del av selve festivalprogrammet, så du trenger egen billett hit, selv om du har festivalpass. Imidlertid får du rabatt på billettene dersom du også har festivalpass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere