*Nettavisen* Nyheter.

«The Producers» inntar Oslo Nye

Mel Brooks' "The Producers" har premiere på Oslo Nye Teater 3. februar. Denne uken var det pressevisning. Foto: FOTO: ODD INGE RAND

Mel Brooks’ «The Producers» får merkelappen «verdens morsomste musikal». 3. februar er det premiere på Oslo Nye Teater.

OSLO: Ordene kommer i all beskjedenhet fra teatersjef Catrine Telle ved Oslo Nye Teater, men hun har godt hold i påstandene likevel. Mel Brooks’ hysteriske Hitler-musikal har nemlig høstet 12 Tony Awards siden premieren på Broadway i 2001.

Nå er den altså landet i Norge, etter stor suksess i Sverige med regissør Anders Aldgård. Aldgård har blitt med til Oslo for å gjøre komifurore.

At han klarer det virker ganske så realistisk etter pressevisningen denne uken.

Logistikk

– Det er mye logistikk bak scenen med 22 dansere og skuespillere samt 13 musikere. Med alle klesskift så blir dette et rent kostymeshow, ler Hilde Louise Asbjørnsen som spiller svenske Ulla i stykket.

– Ulla er sidekicken til de to mannlige hovedrollene. Hun er en ambisiøs dansepike med høye mål som har en voldsom effekt på menn. En slags Marilyn Monroe-figur, sier Hilde Louise.

Se bilder av "The Producers"

Mye latter

Det er logistikken som er den største utfordringen med såpass mange sceneaktører og skift.

– Får vi dette til å gå knirkefritt kan det ikke gå gærnt. Men en liten feil kan velte et stort lass, sier «Ulla». Hun har imidlertid storkost seg under prøvene.

– Vi har et veldig bra manus, og jeg har ledd helt siden første leseprøve. Å jobbe med dette castet er et aldri så lite hakeslipp hver eneste dag. Jeg er veldig stolt av å stå på scenen sammen med denne gjengen, avslutter Hilde Louise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.