The voice of heavy metal

JORN ga alt på Rockefeller.

JORN ga alt på Rockefeller.

For metalfolket var fredagen en riktig festdag. JORN (Jørn Lande) har en selvsikkerhet bak mikrofonen som de fleste bare kan drømme om. Og med et stemmeregister som setter de fleste vokalister i skyggen, viser han hvor selvtilliten kommer fra.

Dukebox

For de ca 500 som var på Rockefeller på fredag, så ble dette en skikkelig heavyaften. Med drivende låter, tromme –og gitarsoloer og et band i storform, ble dette en deilig kveld. Bandet entret scena med låta Soul of the Wind, ei av låtene som er med på samleboksen Dukebox som kom i august. Fra samme boks spilte Jorn ni låter. Vi savnet et par, som Lonely are the Brave og Living with Wolves, men så er det også et tidsskjema som skulle overholdes.

Se bildeserie her

Rockstar

Det er noe deilig unorsk over Landes scenepersonlighet. Han er den fødte rockestjerne og har en rakrygget attitude. Samtidig fremstår han som noe av det norskeste som finnes. Sånn som når han før Man of the Dark, forteller om oppveksten på Rjukan. Eller når han forteller om låta Road of The Cross, som han og Bendiksen har spilt i 25 år, men først nå føler at de kommet frem til rett versjon. Han snakker med publikum som om de skulle ha sittet i sofaen hjemme hos han, mens han i løpet av ett sekund, med sin stemmeprakt, forvandles til en superstar.

Norges proffeste konsertscene

Han sendte en stor takk til staben på Rockefeller, som etter hans mening er det proffeste stedet å spille i Norge. Og det sier ikke lite med tanke på at vokalisten har vært på veien i 25 år, og har spilt over hele verden.

Full metal jacket

Tore Moren, Norges største rock'n'roll cowboy ifølge Lande, fikk også vise hva han var god for på gitaren. Og det er få i Norge som oppfører seg som en gitarhelt på samme måte som Moren. Willy Bendiksen, (som har spilt i Flax, Road, Høst og Bad Habitz. Og med storheter som Bernie Marsden (Whitesnake) og Ken Hensley (Uriah Heep)), ligger trygt litt bakpå der han trakterer trommene. Han har passert 50, men viser med stor styrke at heavy metal ikke har noen aldersgrense.

Europa

Fremover spiller Jorn noen jobber til i Norge, før de tar turen rundt om i Europa. Jørn er en ettertraktet vokalist og har vært veldig produktiv i hele sin karriere. Vi får bare håpe det ikke er lenge til neste Oslo-konsert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.