RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅ TRENING: Her er Næss på trening på Fighter Kick Boxing Klubb på Bjølsen. ALLE FOTO: MARIE NORUM
PÅ TRENING: Her er Næss på trening på Fighter Kick Boxing Klubb på Bjølsen. ALLE FOTO: MARIE NORUM Foto: Alle foto: Marie Lytomt Norum

Thea Næss er uslåe­lig i kickboksing-ringen

Thea Næss har vun­net alle tit­ler som kan vin­nes i spor­ten.

OSLO: Med blant an­net ni NM-gull, tre kon­ge­po­ka­ler, fire EM-gull, tre VM-gull, fle­re World Cup-seirer og et gull i Com­bat Ga­mes på me­ritt­lis­ta, har 28-år­in­gen fra Abildsø satt ster­ke spor i kick­bok­sin­gens his­to­rie.

Fart og spenning

Kick­bok­sing-dron­nin­gen har blitt hed­ret av ord­fø­rer Fa­bi­an Stang på Oslo kommunes Æres­pris­ut­de­ling fire gan­ger. I til­legg har hun tid­li­ge­re blitt no­mi­nert i åpen klas­se på id­retts­gal­la­en i 2011 og vun­net den pre­sti­sje­fyl­te Pors­grunn Porselænsfakbrikk Æres­pris, i sel­skap med Ma­rit Bjør­gen, Kari Traa og Grete Waitz.

– Jeg be­gyn­te på kick­bok­sing da jeg var 15 år. Jeg had­de all­tid vært en ak­tiv jen­te som drev med tea­ter og dans, men jeg had­de ald­ri hatt min egen id­rett, og jeg sav­net å dri­ve med noe det var litt mer fart og spen­ning i. Jeg råd­før­te meg med pap­pa, som selv har dre­vet med kick­bok­sing, og fant fort ut at det var en sport for meg, for­tel­ler hun.

LES OGSÅ: Ingen banker Thea i Europa

Full­kon­takt-ut­øve­ren skul­le kon­kur­rert i vekt­klas­sen -60-kilo i NM, men på grunn av mang­len­de deltakere måt­te hun del­ta i -65-klas­sen.

Godt trenerforhold

Tre­ne­ren hen­nes, Daimi Akin, for­tel­ler at det kan være en stor ut­ford­ring å kon­kur­re­re mot ut­øve­re som er fem kilo tyng­re.

– Dis­se ut­øver­ne er ster­ke­re fy­sisk, har stør­re rek­ke­vid­de og stør­re tyng­de bak sla­ge­ne og spar­ke­ne sine. Thea må gå fram på en an­nen måte for å slå dis­se ut­øver­ne, sier han.

LES OGSÅ: The Næss årets kickbokser i 2010

Akin har vært tre­ne­ren til Thea si­den hun be­gyn­te på kick­bok­sing for tret­ten år si­den. Han så med en gang at hun var et stort ta­lent, og tok hen­ne med i ho­ved­av­de­lin­gen til Figh­ter Kick­bok­sing­klubb på Bjøl­sen.

– Thea er uten tvil ver­dens bes­te kvin­ne­li­ge kick­bok­ser i sin vekt­klas­se. Det hun vis­te mot eu­ro­pa­mes­te­ren i -65kg klas­sen NM-fi­na­len var utro­lig im­po­ne­ren­de, det er den bes­te kvin­ne­kam­pen jeg har sett. Det var mye ner­ver, og mye pre­sti­sje som sto på spill. Det at hun tok seie­ren i den kam­pen vi­ser hvor stor id­retts­ut­øver hun er, skry­ter tre­ne­ren.

Thea har også hatt for­lo­ve­den Chris­ti­an Gal­vez som hjel­pe­tre­ner.

– De er de al­ler bes­te tre­ner­ne som fin­nes. Mil­jø­et i klub­ben er fan­tas­tisk med Daimi i spis­sen. Chris­ti­an har vært en utro­lig god støt­te, og han leg­ger seg selv til side for at jeg skal nå må­le­ne mine, sier Thea, som håper at kickboksing kan bli en OL-gren.

– Jeg skul­le vel­dig gjerne øns­ke at kick­bok­sing ble en OL-gren, men det er jo vel­dig man­ge id­ret­ter som vil inn, fastslår hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere