RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thea Næss med fire strake EM-gull


INGEN BANKER THEA: Thea Næss er helt suveren i kickboksing. For fjerde gang på rad vant hun EM. Kampene fra EM kan du se på knockout.no.ALLE Foto: Kenneth Bruun, Kickboxing.no
INGEN BANKER THEA: Thea Næss er helt suveren i kickboksing. For fjerde gang på rad vant hun EM. Kampene fra EM kan du se på knockout.no.ALLE Foto: Kenneth Bruun, Kickboxing.no
Thea Therese Vingmark Næss (-60 kg.) tok sitt fjerde strake EM-gull lørdag i finalen mot erkerival Jenna Puurunen fra Finland.

OSLO/BILBAO: For fjerde gang på rad gikk Thea Næss (29) seirende ut som europamester i amatørkickboksing i Bilbao denne helgen.


Selv om hun vinner så og si alt i ringen, legger ikke det noen demper på gleden det gir henne.

– Jeg blir enda gladere for hver gang jeg vinner. Forventingene til meg bygges opp for hver gang og kampene er tøffe med små marginer. Derfor smaker det godt hver eneste gang, sier Thea Næss.

I tillegg til fire strake EM-titler, har hun vunnet to VM-titler i amatør, og hun er også regjerende mester i EM - og VM proff. Så Thea Næss har alle titlene som er mulig innen kickboksing.

Revansjerte tap

De to første kampene til Thea i Spania vant hun greit. I finalen møtte hun Jenna Puurunen fra Finland, en dame hun tapte for under World cup i Italia i juni.

Her vant hun etter at alle dommerne ga Thea seieren etter tredje runde.

– Det var en veldig god kamp av begge og det var fullt action fra start til slutt. Hun er en superdyktig bokser, men jeg var råfokusert i dette oppgjøret, sier Thea, som fikk skryt av trener Daimi Akin.

Dette mesterskapet var noe av det beste Thea har gjort. Fokus, teknisk og taktisk fungerte optimalt for Thea.

– Jeg stolte 100 prosent på meg selv i kampen og lot ikke meg styre av hvordan hun er i ringen. Begge ga alt og jeg har aldri vært så sliten etter en kamp. Jeg visste ikke at jeg ledet, men følte at siste runden avgjorde dette, sier hun.

Etter den imponerende innsatsen til Thea og hennes landslagskollegaer, er Norge fremdeles verdens beste kvinnenasjon, samt den nest beste nasjonen i verden.

– Det er veldig gøy. Det er faktisk helt sykt at vi er nest best etter Russland. Landslagstrenerne skal ha all ære for at vi presterer år etter år, de ser hva som må til - og hva vi må bli bedre på.

Fra gull til studie

Veien videre nå er litt usikker. Det jobbes med ny VM-tittelkmp proff, mens det neste store målet er amatør-VM slutten av neste år.

Thea Næss har også andre ting å tenke på enn kickboksing. Hun studerer samfunnsernæring, og leverte inn en eksamen samme dag som hun reiste til Spania.

– Det var en eksamen vi hadde 48 timer på å levere. Jeg hadde knapt sovet før jeg satt meg på flyet ned til Spania, sier hun.

To dager etter EM-triumfen var det rett på studiebenken.

– Jeg håper jeg kan glede meg litt over seieren i kveld og takke alle som har heiet på oss. Vi utøverne får mye glede av de meldingene vi får på sosiale medier og vi føler at vi har mange med oss, sier hun.

Se alle kampene fra EM på knockout.no.

Les også:Thea Næss ble årets kickbokser

Les også: Kickboksere med medaljeskred i Irland

Les også: Slo knockout på konkurrentene

Les også: Stiller kvinnesterke i VM

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere