RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gull til Thea Therese Næss (blå) i kickboxing under Combat Games i Beijing etter å ha slått Godze Bayergi Arican fra Tyrkia.
Gull til Thea Therese Næss (blå) i kickboxing under Combat Games i Beijing etter å ha slått Godze Bayergi Arican fra Tyrkia. Foto: FOTO: Sportaccord/Arnt E. Folvik

Thea Næss tok gull

Thea Næss (25)tok gull i Comebat Games, kampsportens svar på OL, i Beijing lørdag. – Utrolig stort, sier hovedpersonen selv.

OSLO: Thea Næss fra klubben Fighter på Bjølsen kan nok en gang kalle seg mester i Kickboxing. Lørdag slo hun tyrkiske Godze Bayergi Aricane fra Tyrkia i en jevn finale i Beijing.

Les også: Går for gull i Beijing

– Jeg møtte henne i VM-finalen også og jeg visste hvordan hun var. Hun er utrolig sterk, lur og slår veldig hardt. Men jeg var veldig sulten også denne gangen, sier Thea Næss fra telefon i Kina.

Som et OL

I Norge er ikke kampsport den mest populære idretten. Men i Kina var det ville tilstander under Combat Games og 15 000 tislkuere var med på åpningssermonien.

Les også: Verdensmester fra Frogner

– Vi visste ikke hva vi gikk til siden vi aldri har vært med på dette før. Men opplegget var helt utrolig bra, som et OL. Det var topp stemning og en helt utrolig opplevelse, sier Thea Næss.

Trenger sponsor

Thea Næss, som er regjerende Verden - og Europamester, har en imponerende CV tross sin unge alder. Alikevel må hun jobbe ved siden av idretten hun driver på med.

– Jeg jobber med å få inn en eller to sponsorer som kan gjøre at jeg kan satse enda hardere enn det jeg gjør i dag. Drømmen er å kunne holde på med dette på fulltid, opplyser hun.

– Hvordan klarer du deg nå?


– Jeg har en snill samboer. Nå håper jeg at flere får øyne opp for idretten vi holder på med, sier Thea Næss.

Les også: Gull med Fighter

Thea Næss har satset beinhardt i hele sommer og har lagt ned uendlig med treningstimer før dette stevnet. Derfor var det deilig for henne å bli igjen i Kina etter gullet var sikret.

– Nå skal vi reise litt rundt og slappe helt av. Det skal bli fint å kunne koble av, før vi skal hjem og forberede oss til EM i Hellas i november, avslutter Thea Næss fra telefon i Kina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere