*Nettavisen* Nyheter.

Theodor Eikeri åpnet med seier

Nordstrands Theodor Eikeri innledet årets NM i tennis på hjemmebane med seier, og har stø kurs mot hovedturneringen som starter til helgen.

Skal Theodor nå målet om en plass i hovedturneringen må han vinne tre kamper i kvalifiseringen. Første hinder på veien het Pål Erik Berger fra Drammen.
- Han var egentlig favoritt, men jeg klarte heldigvis å slå han, sier Theodor.
Men det svingte av 18-åringens spill. Både på godt og vondt. Theodor åpnet bra, og ledet 3-0 i første sett. Så var det slutt på moroa. Drammenseren vant seks game på rad, og tok det første settet.
I de to neste hadde Theodor litt mer flyt, og klarte å snu kampen med settsifrene 6-3,6-4.
- Jeg er godt fornøyd med å slå han, sier Theodor.
- Hvordan ser resten av kvalifiseringen ut for deg?
- Han neste jeg møter bør jeg slå greit, men i den tredje omgangen møter jeg en som er omtrent like bar som han jeg spilte mot i dag.

Florida

Theodor synes det er litt ekstra gøy å spille NM på hjemmebane, og han føler selv at han stadig vekk utvikler seg.
- Jeg har bodd i Florida det siste halvåret, og trent på et tennisakademi. Det har hjulpet, mener 18-åringen.
Til høsten setter Theodor kursen for Palm Coast i Florida på nytt, og han regner i hvert fall med å bli der ett år til.

Rutinert

Mangler Theodor litt rutine i et NM, så har i hvert fall arrangøren alt under kontroll. Nordstrand Tennisklubb (NTK) har arrangert en rekke mesterskap opp gjennom årene, og det første var helt tilbake i 1917 (da het det Landsturneringen).
- Klubben har arrangert NM jevnt og trutt i mange år, og jeg tror jeg kan si at NTK er den mest rutinerte arrangøren i landet, sier turneringsleder Hans Helmen..
78 herrer og 35 damer påmeldt til turneringen, og de beste spillerne i landet er på plass. Det vil på herresiden si Jan Frode Andersen og Stian Boretti, og på damesiden Karoline Borgersen.
- I tillegg har vi veldig mange gode og lovende egne spillere med, og vi synes det er kjempegøy at de får vist seg frem på hjemmebane, sier Helmen.
- Hva skjer hvis det blir dårlig vær?
- Vi må bare forholde oss til det været som kommer, for NM utendørs skal ikke under noen omstendighet arrangeres innendørs, sier Hans Helmen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag