*Nettavisen* Nyheter.

Therese Johaug slår seg ned i Oslo

Therese Johaug er på flyttefot og planlegger flytting til hovedstaden i løpet av sommeren. Hun håper det skal gi mindre belastning i forbindelse med all reisingen. Foto: Foto: Jan Morten Frengstad

Therese Johaug har solgt leiligheten i Trondheim og kommer i løpet av sommeren til å flytte til Oslo.

OSLO: Johaug bekrefter selv overfor Østlendingen at hun nå blir osloborger. Det er belastningen i forhold til all reisingen gjennom året som gjør at Johaug nå er på flyttefot.

– Jeg har solgt leiligheten i Trondheim, og kommer nok til å finne meg en ny leilighet i Oslo. Det har vært slitsomt i perioder, ettersom vi alltid reiser ifra Gardermoen når vi skal ut i verden på skirenn. Når man kommer hjem så er det en ekstra reisetid på en del timer, som jeg gjerne blir foruten, sier hun til Østlendingen.

Del på Facebook

Flytter nærmere løypene

Selv om Therese Johaug i et par år nå har hatt base i Trondheim, har hun tilbrakt mesteparten av tiden hjemme i Dalsbygda når hun ikke har vært på reisefot.

I Oslo ser hun fram til å få nærhet til lagvenninnene på landslaget.

– Det er veldig mange av jentene som bor der. Marit, Kristin, Astrid og Vibeke er alle i umiddelbar nærhet, sier Johaug.

Nærheten til VM-løypene i Holmenkollen er heller ikke noe minus.

– Minnene derfra er så gode, så jeg måtte bare flytte dit, sier hun og gliser.


Hun har ennå ikke funnet seg noen ny leilighet, men er på jakt og i løpet av sommeren blir det flytting til hovedstaden.

Sykler mer

Therese Johaug er for tiden i full gang igjen med treningen og oppkjøringen til sesongen 2011-12, som dessverre går uten mesterskap. I så måte blir både verdenscupen og Tour de Ski viktige mål for 22-åringen.

Hun gjør heller ikke mange endringene i treningsopplegget fram mot sesongen.

– I fjor vår slet jeg med en skade, som gjorde at jeg måtte sykle mye. Det vil jeg nok fortsette med, da jeg hadde god effekt av akkurat det.

Therese Johaug skulle lørdag egentlig har løpt Holmenkollstafetten for Ren-Engs damelag, men en belastningsskade i kneet gjorde at hun sto over.

Johaug-toget
Tilbake til Holmenkollen: Therese Johaug flytter nærmere VM-løypene i Holmekollen. Her drar hun på Kristin Steira, Charlott Kalla og Marit Bjørgen på tremila, som hun senere vant. Foto: Magne Mellem Enoksen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.