RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thin Lizzy til Rockefeller


 
 
Torsdag 17.juli står Thin Lizzy på scena på Rockefeller.

Med signaturlyden av de to gitarene som har inspirert en haug med band fikk Thin Lizzy sin største hit i 1976 med The Boys Are back In Town.

Thin Lizzy er et hardrock-/heavy metal-band som ble grunnlagt i Dublin av bassisten og sangeren Phil Lynott på slutten av 1960-tallet. Lynott er fremdeles en av de få sorte mannlige som har klart å oppnå suksess innen hardrock-sjangeren.

Den første smaken på suksess fikk bandet i 1973, da singelen Whiskey in the Jar, som var en coverlåt av en gammel irsk folkesang, ble utgitt. Fighting (1975) ble bandets første suksessalbum, men det var med albumet Jailbreak (1976) at det skikkelig gjennombruddet kom, mye takket være singelen The Boys Are Back in Town.

Gruppa kom sammen igjen i 1999 etter Phil Lynotts bortgang et døyt tiår tidligere og består i dag av John Sykes (vokal/gitar), Scott Gorham (gitar), Tommy Aldridge (trommer) og Francesco DiCosmo (bass).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere