RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kiosken er borte forlengst, og snart forsvinner drosjeholdeplassen også. Samferdselsetaten vil i tillegg stenge Elisenbergveien for gjennomgangstrafikk, for å gjøre plassen bedre egnet som møteplass. FOTO: Erik Tangen
Kiosken er borte forlengst, og snart forsvinner drosjeholdeplassen også. Samferdselsetaten vil i tillegg stenge Elisenbergveien for gjennomgangstrafikk, for å gjøre plassen bedre egnet som møteplass. FOTO: Erik Tangen

Thomas Heftyes plass vokser

Opprustningen av Thomas Heftyes plass sparkes i gang for alvor om kun kort tid.

THOMAS HEFTYES PLASS: For ganske så nøyaktig fem år siden tok bydelsutvalget på Frogner til orde for å oppgradere Thomas Heftyes plass, etter en henvendelse fra lokale ildsjeler i Bygdøy Allé-aksjonen.

– En steinørken, uttalte talsperson Lorentz Tanner til Aftenposten den gang.

Elisenbergveien stenges

Fem år etter det første politiske initiativet begynner det saktens å skje ting.

På neste ukes møte i bydelsutvalget skal ViaNova Plan og Trafikk AS' planbeskrivelse, som er utarbeidet på oppdrag fra Plan- og bygningsetatenm (PBE), til pers.

Dersom planen vedtas slik den foreligger, vil det medføre merkbare endringer for beboere i området:

Samferdselsetaten, som har deltatt i forprosjekteringen av arbeidene, har nemlig kommet frem til at drosjeholdeplassen skal fjernes, og at Elisenbergveien stenges for biltrafikk mellom Thomas Heftyes gate og Bygdøy allé.

Plan- og bygningsetaten mener tiltaket vil gjøre plassen mer funksjonell som møteplass for bydelens beboere.

"Stenging av Elisenbergveien vil gi plassen en hensiktsmessig arealøkning og et nytt og ensartet belegg vil bidra til en innbydende utforming" skriver etaten i saksdokumentasjonen.

SE HVORDAN PLASSEN ER TENKT SEENDE UT HER

Administrasjonen er positiv

I tillegg til de trafikale endringene vil det bli etablert en trappeløsning mot vest som vil medvirke til at arealet får slakere helling.

Samferdselsetaten har tatt spanderbuksene på, og foreslår i tillegg enkel møblering og beplantning av tre nye trær.

De bevaringsverdige nedstigningstårnene og trærne som fremdeles er friske som fisker vil bli bevart.

Bydelsadministrasjonen stiller seg positive til forslaget i sitt forslag til vedtak:

"...Bydelsutvalget er svært fornøyd med at det er innvilget midler til prosjektets gjennomføring, og håper arbeidet kan startes opp etter forutsatt framdriftsplan, i første halvdel av 2010" heter det i sakspapirene.

De presiserer ettertrykkelig at den foreslåtte trappen "må markeres forsvarlig av hensyn til syns- og bevegelseshemmede".

Dette har også ViaNova tatt hensyn til i den forelagte planen.

Plan- og bygningsetaten har planlagt byggestart allerede i første halvdel av 2010, så hvis Elisenbergveien plutselig stenges vet du i det minste hvorfor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere