Thomas Holm til Nordstrand

Thomas Holm i aksjon for Tromsø i 2011, da han tok både sølv og gull i serien. Nå er det Nordstrand som får glede av hans tjenester.

Thomas Holm i aksjon for Tromsø i 2011, da han tok både sølv og gull i serien. Nå er det Nordstrand som får glede av hans tjenester. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB

I 2011 vant han både gull og sølv i Tippeligaen. Nå blir Thomas Holm spillende trener i Nordstrand.

Per Inge Jacobsen og Thomas Holm gjenforenes i Nordstrand IF. Foto: Foto: Nordstrand IF

NORDSTRAND: Den gamle Vålerenga-profilen Thomas Holm er tilbake i Oslo-fotballen. Men denne gang er det ikke på toppnivå. Holm skrev mandag under som spillende assistenttrener i Nordstrand i 4. divisjon.

– Jeg har lyst å prøve ut om trenergjerningen er noe for meg, jeg er derfor veldig glad for å få denne muligheten i Nordstrand sammen med Per Inge som jeg kjenner godt fra tiden i Vålerenga, sier Holm til nordstrand-if.no.

Midtbanespilleren vant seriegull med Vålerenga i 2005 og med Molde i 2011. Dette året ble han også lånt ut til Tromsø, der han fikk nok kamper til å både få gull- og sølvmedalje i serien samme sesong.

Les også: Europeiske trenere lærte av Nordstrand

Sliter med skade

Thomas Holm avsluttet sin karriere på toppnivå i Fredrikstad, men en skade gjorde at han måtte legge skoene på hylla i fjor. Men det er ifølge NIFs sportssjef Per Inge Jacobsen mulig at han blir å se på banen for Nordstrand i 4. divisjon i år.

– Hvis han finner ut at knærne holder, vil han sikkert prøve seg noen minutter her og der, men det blir nok først og fremst som trener vi får bruk for ham, sier Jacobsen til dittOslo.no.

Sportssjefen håper Nordstrands unge spillere kan nyte godt av Holms erfaring.

– Kanskje han kan hjelpe våre unggutter til å ta stegene og leve i drømmen om å bli gode fotballspillere, sier Jacobsen.

Gamle kjente

Jacobsen kjenner Thomas Holm fra da de to var i Vålerenga samtidig. Det var også slik kontakten med Nordstrand ble opprettet.

Thomas holder på med fotball-SFO, men han hadde lyst til å prøve seg litt mer som trener, så da spurte jeg om han ville komme til oss, sier Jacobsen.

Han vil ikke sette noe konkret mål om tabellplassering foran årets sesong i 4. divisjon.

– Vi jobber etter enkle og klare retningslinjer om å utvikle et godt utviklingsmiljø for unge talenter på vei oppover. Det vil forhåpentligvis gi oss en god plassering, sier Jacobsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag