*Nettavisen* Nyheter.

Thomas Margido Antonsen til minne

Thomas Margido Antonsen fra Romsås mistet livet på Utøya.

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Thomas Margido Antonsen fra Oslo var en av våre unge som ble revet bort under tragedien på Utøya 22. juli. Han ble bare så vidt 16 år. Det er ubeskrivelig trist at Thomas nå er borte, fra talerstolen og den politiske debatten, fra en pult som vil stå tom til høsten, og borte fra en speidergruppe som har mistet en gryende leder.

Det gjør oss vondt å tenke på, og vår dypeste medfølelse og varmeste tanker går til hans familie og venner.

Thomas bodde på Romsås i Groruddalen. Han ble fort glad i andre mennesker, og andre ble fort glad i ham. Til tross for hans unge alder var han en ledestjerne på mange arenaer. Han var en ledertype som satte andre foran seg selv og stilte opp mot urett selv om det kostet.

Han var en engasjert elev og en naturlig elevrådsleder. 17. mai i år holdt han tale på Bjøråsen skole. Der snakket han om hvor fint det var å vokse opp på Romsås. Han trakk særlig frem det positive i det flerkulturelle miljøet. Det var dette han brant for: Kampen mot urett og hat, kampen for fellesskap og inkludering.

Thomas var en aktiv gutt. Han spilte på bandylaget Målløs, og han var svært engasjert i Speideren ,hvor han nå skulle bli speiderleder. Det gledet han seg til. Hans engasjement i Speideren førte ham til Speidertinget. Savnet er stort etter en speider som alle så opp til.

I lang tid har Thomas også vært aktiv i Framfylkingen, og i juni ble han valgt inn i sentralstyret. Han gledet seg til Utøyaleiren, til kameratskapet, den sosiale aktiviteten og til de politiske verkstedene, hvor vi vet han deltok med stor iver.

Vi skal aldri glemme Thomas. I stedet skal vi hedre ham gjennom å videreføre hans engasjement for rettferdighet, solidaritet og medmenneskelighet. Vi skal lære av hans evne til å inspirere og glede andre. Det vet vi Thomas ville satt pris på.

Vi lyser fred over Thomas Margido Antonsen sitt minne.

Eskil Pedersen
Åsmund Aukrust
Tonje Brenna

Jens Stoltenberg
Helga Pedersen
Raymond Johansen


På vegne av Arbeiderpartiet og AUF

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.