RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorleif ga julegave som varmer


Fredag fikk Anna og Jan Dahl varmepumpen som barnebarnet Thorleif vant. Fra v: Jostein Lindbo i Hafslund, Jenny Skagestad i Enøketaten, Anne og Jan Dahl, Thorleif Bugge og Joachim Kobbeltvedt i ABK.
Fredag fikk Anna og Jan Dahl varmepumpen som barnebarnet Thorleif vant. Fra v: Jostein Lindbo i Hafslund, Jenny Skagestad i Enøketaten, Anne og Jan Dahl, Thorleif Bugge og Joachim Kobbeltvedt i ABK. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff
I mangel av noe annet å gjøre på trikken, svarte Thorleif Dahl Bugge (18) på sms-konkurransen. Det resulterte i ny varmepumpe til besteforeldrene på Smestad!

SMESTAD: Enøketaten arrangerte i høst en konkurranse i kampanjen «Bli oljefri» sammen med Naturvernforbundet og Hafslund.

– Vi stilte spørsmålet «hvor mye av Oslos klimagassutslipp kommer fra oljefyring?» sier Jenny Skagestad i Enøketaten. En av de mange hundre som svarte, var sørkedølen Thorleif Dahl Bugge.

Visste svaret

– Jeg satt på trikken og kjedet meg. Også trodde jeg at jeg visste svaret, sier Thorleif. Svaret var «en tredel».

– Det kan altså lønne seg å ta trikken, smiler Thorleif, for han ble trukket ut som vinner blant dem som svarte rett, og dermed var han den lykkelige vinneren av en luft til luft-varmepumpe fra Toshiba.

Eneste «problem» var at han selv ikke hadde noe behov for en slik pumpe. Men han fikk raskt en god idé under en middag hos sine besteforeldre på Smestad, Anne og Jan Dahl.

– Det var da jeg var på middag her, at morfar fortalte at han akkurat hadde bestilt ny varmepumpe, sier Thorleif. Da skjønte han hadde en skikkelig julepresang til dem i år!

Sist fredag ble varmepumpen installert, og det passet bra, ettersom den forrige, som var åtte år gammel, ikke lenger ga fra seg varme. Ekteparet Dahl syns bruk av varmepumpe er en utmerket måte å varme opp huset på, og de syns det er flott å høre installatøren fra ABK at den moderne varmepumpen ved for eksempel minus syv grader bruker omtrent en tredel av strømmen i forhold til en ovn for å holde det like varmt.

Anne Dahl takker barnebarnet for den flotte gaven.

– Thorleif er en kvikk og omtenksom gutt. Vi klager ikke på ham! smiler hun.

Støtte til varmepumper

Jenny Skagestad i Enøketaten forteller til Ullern Avis Akersposten at etaten gir støtte til veldig mange varmepumper i disse dager. Støtten er på 3000 kroner, og det hjelper godt på. Pumpen som ble installert hos familien Dahl, har en verdi på nesten 28.000 kroner.

Skagestad forteller imidlertid at et en slik investering betaler seg relativt raskt.

– Dette hjelper folk til å spare masse strøm, siden man kan kutte strømforbruket ned til en tredel sammenlignet med å bare bruke panelovner, sier Skagestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere