RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorvald sjarmerte


Mange ville snakke med Thorvald Stoltenberg og kjøpe boken hans. Her er det Erna Skaane som slår av en prat.
Mange ville snakke med Thorvald Stoltenberg og kjøpe boken hans. Her er det Erna Skaane som slår av en prat.
Menighetssalen til Manglerud kirke var stappende full da Thorvald Stoltenberg kom for å prate om mennesker.

MANGLERUD: Det populære besøket var i regi av Manglerud eldresenter og Manglerud kirke. De rundt 130 fremmøtte varmet opp med sang før den folkekjære diplomaten og politikeren entret talerstolen.

Selvironi

Jeg er fremdeles nervøs for å holde foredrag, men det er inspirerende når det er så mange mennesker som her og så god stemning, sa Thorvald Stoltenberg og åpnet med noen morsomheter på egen bekostning.

Det sies at jeg snøvler, men jeg skal snakke tydelig i dag. Visste dere at det er fem stykker som imiterer meg? Rune Andersen er skikkelig god. Når han er på radioen tror jeg at jeg hører meg selv, smilte han.

Klarinett og kaninavl

Thorvald fortalte anekdoter fra livet sitt, blant annet om klaskedoer, Putte Wickmanns klarinett og kaninavl under krigen. Mange i salen nikket anerkjennende til det han snakket om.

Det er så gøy å være her når dere aner hva jeg snakker om. Når er det neste møtet deres, sa han flørtende til publikum.

Utenom manus

Foredraget Det handler om mennesker har han holdt flere ganger, men det blir aldri likt, for Thorvald liker å hoppe litt utenom manus også. Det lydhøre publikummet nøt å høre fortellinger fra bygården i Oslo i 30-årene og Thorvald nøt oppmerksomheten. Han snakket så ivrig at han helt glemte å ta en slurk av vannglasset han til stadighet tok i hånden.

Solidaritet

Thorvald snakket blant annet om åpenhet ovenfor ulike mennesketyper.

Det er menneskene rundt meg som har vært med på å skape mine holdninger. Jeg må si at mye kommer av etterpåklokskap. Gjenreisningen av Norge under tenårene mine ga meg form som menneske. Det var både en nasjonal solidaritet og et fellesskap. Jeg mener solidaritet er den viktigste formen for verktøy vi mennesker har, sa han før smørbrød, kaker og kaffe ble servert og boksignering og hyggelig prat kunne starte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere