*Nettavisen* Nyheter.

Ti år for Nito-drapet

Juan "Nito" Navarro ble drept i en krangel med en barndomsvenn på Romsås i fjor.

Mannen som drepte Juan "Nito" Navarro på Romsås er dømt til ti års fengsel.

ROMSÅS: Det var 29. mars i fjor at Juan "Nito" Navarro ble knivstukket og drept av en barndomskamerat på Romsås. "Nito" ble stukket flere ganger med kniv på en parkeringsplass ved Orremyr borettslag, og han døde kort tid etterpå.

Torsdag ble den 27 år gamle gjerningsmannen dømt til ti års fengsel. Han må også betale totalt 370.000 kroner i erstatning og oppreisning til offerets mor og datter.

Tidligere har også venner av Nito opprettet et fond og arrangørt støttekonsert for familien.

Følte seg truet

27-åringen har hele tiden hevdet at han stakk i nødverge. I retten forklarte han at han hadde avtalt å møte Nito på parkeringsplassen der drapet skjedde. Han var imidlertid redd, og bevæpnet seg med en kniv i tilfelle han skulle bli truet, ifølge ABC Nyheter.

Ifølge forklaringen hadde Nito med seg seks kamerater da de møttes, og 27-åringen skal ha fått både skjellsord og trusler mot seg. Han trakk etter hvert en kniv og stakk Nito flere ganger. Det ene stikket traff hjertet og gjorde at Nito døde kort tid senere.

27-åringen og en kamerat ringte til politiet cirka en time etter drapet og meldte fra hvor de befant seg. Dermed ble 27-åringen pågrepet.

Anker dommen

27-åringens advokat opplyser at drapsdommen vil bli anket.

– Vi anker på grunn av to punkter. Punkt én, fordi han er dømt for drap og ikke legemsbeskadigelse med døden til følge. Punkt to, fordi retten ikke har lagt tilstrekkelig vekt på nødvergesituasjonen, sier mannens forsvarer, advokat Benedict de Vibe til ABC Nyheter.

Selv om retten la til grunn at 27-åringen handlet i en nødvergesituasjon, mener advokaten dette er tillat for liten vekt.

– Den viktigste grunnen til at vi anker er at han er dømt for drap, mens vi mener han ikke skal det, sier de Vibe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.