RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lise Steinbru, Mari Søbye, fungerende teamleder Anne Lise Werner og styrer Tone Jensen forteller om et godt og velfungerende botilbud.
Lise Steinbru, Mari Søbye, fungerende teamleder Anne Lise Werner og styrer Tone Jensen forteller om et godt og velfungerende botilbud.

Ti år i egne boliger

Lunden miljøarbeidertjeneste markerer 10- årsjubileet med stor fest for ansatte, beboere og pårørende.

BJERKE: Det er 15 år siden Lise Steinbru og Mari Søbye tok initiativ til å få bygget boligene. Begge hadde barn med autisme som trengte et fremtidig botilbud.

- Det tok fem år før boligene stod der. Men Bjerke var en veldig grei bydel å forholde seg til, sier Søbye.

Gjennom en ny reform ville man nemlig bort fra å plassere folk på institusjon, og heller satse på egne boliger. Kommunen hadde plikt til å tilrettelegge for dette, og Bydel Bjerke hadde ledig tomt.

Et foregangseksempel

I dag har Lunden seks beboere i aldersgruppa 26-31 år, alle med autisme. Beboerne kommer fra bydelene Bjerke, Østensjø, Nordre Aker og Vestre Aker. Boligene var av de første i sitt slag, og et foregangseksempel for andre kommuner.

Lise Steinbru fra Østensjø har både en sønn og en datter på Lunden.

- Vi fikk være med å bestemme hvordan ting skulle bli. Og det ble ikke institusjonsaktig, sier hun.

- Nei, det ble pent. Hver av leilighetene er på 58 kvadratmeter, og har personlig preg. Og det var morsomt å få være med, sier Søbye, som er fra Bjerke.

Begge legger ned en solid egeninnsats for at barna deres skal trives i boligene.

- Sønnen min er hjemme hos oss annenhver helg, og da han kommer tilbake hit, går han rett inn uten å si ha det. Så det er tydelig at han har det bra her, sier Søbye.

Godt arbeidsmiljø

Styrer Tone Jensen bekrefter at trivselsfaktoren er høy både blant beboere og ansatte. Hun har 65 ansatte å holde styr på.

- Vi har godt arbeidsmiljø. Det er flere som har forsøkt å slutte, men som har kommet kravlende tilbake. Det syns vi er hyggelig. Det er spennende å jobbe med de som bor her, og foreldregruppa er engasjerte og delaktige. Det bidrar også til trivsel. Og latteren sitter alltid løst, sier hun.

- Ja, her kan alt skje, sier Søbye.

- Og det gjør det også! ler Steinbru.

At ansatte ofte stikker innom på juletrefester og andre tilstelninger utenom arbeidstid, vitner om høy trivsel på arbeidsplassen.

Den 27. mai arrangeres stor jubileumsfest. Programmet er fremdeles litt hemmelig, men Jensen kan røpe at de helt sikkert får besøk fra de ulike bydelene.

- Og så har vi bestilt solskinn, smiler Mari Søbye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere