*Nettavisen* Nyheter.

Ti år med Amatøren

Neste uke feirer Studenthuset Amatøren i Sogn Studentby 10 år. Dette feires med 5 dager med konserter, quiz og fest neste uke. Alle arrangementene er gratis.

Studenthuset Amatøren ble til som følge av primært frivillig studentinnsats på Sogn Studentby. Navnet tok studentene fra romanen Amatøren av Lars Saabye Christensen, og skulle understreke at huset drives av amatører.

Lokalet som huser Amatøren er fylt med historie. Studenthuset ble bygget til OL i 1952 og var da kantine. Deretter ble det kjent som Sogn Kro, og var et av de mest kjente utestedene i Oslo på 50- og 60-tallet. Sogn Kro huset den berømte Sogn Jazzklubb, som arrangerte konserter med storheter som Jan Garbarek og Karin Krog.

Onsdag 23.1: Konsert med The Samuel Jackson Five og Kavaleriet:

Kavaleriet spiller hard vals og illsinte sørlandsviser. The Samuel Jackson Five spiller postrock uten vokal og jobber på sitt tredje album.

Fredag 25.1: Konsert med Now We've Got Members, Wolfgang Pop og Schnabelkäse:

Kvelden starter med Schnabelkäse som står for impro-bluesrock med overraskelserNow we've got members er et band i særklasse. De har mellom 7 og 15 medlemmer, og spiller en blanding av balkanrock, afrodisco, plingplongpop og prog. Når vokalist Sissyfus synger om tid, rom og annen metafysikk, vil du automatisk bli trukket mot dansegulvet. Også Wolfgang Pop vet hvordan de skaper dansegulvstemning. Dette er fredagskveldrock med en 'touch' av glam og disco.

Lørdag 26.1: Konsert med Panzerpappa:

Panzerpappa, består av fire gutter som lager fengende progrock på mystiske instrumenter som Chapman Stick og basspedaler.

Søndag 27.1: Søndagsjazz med Quarter Past:

På 70-tallet var jazzkonserter på Sogn Studentby hver søndag, i lokalene som nå huser Amatøren. Som en hyllest til jazzklubben har Amatøren invitert Quarter Past denne søndagen. Oslokvartetten spiller egenkomponert, 60-tallsinspirert jazz.

Besetning:
Dag Stiberg: Sax
Helge Jørgensen: Piano
Carl F. Gjerdrum: Kontrabass
Kyrre Tromm Lindvig: Trommer.


For mer informasjon og program, se Amatørens hjemesider

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag