RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne kjettingen var spent opp mellom to trær i løypa der Terrengsykkelløpet gikk lørdag. Etter all sannsynlighet dreier det seg om sabotasje fra en misfornøyd markabruker.
Denne kjettingen var spent opp mellom to trær i løypa der Terrengsykkelløpet gikk lørdag. Etter all sannsynlighet dreier det seg om sabotasje fra en misfornøyd markabruker. Foto: Foto: Harald Schønning

Ti kilo kjetting skulle stoppe syklene

En ti kilo tung kjetting kunne ført til et ublidt møte for syklistene under helgens Terrengsykkelritt i Østmarka.

ØSTMARKA: Magasinet Terrengsykkel og sykkelklubben IF Frøy arrangerte det årlige Terrengsykkelrittet i Østmarka i helgen. Arrangementet vekker tydeligvis ikke bare begeistring for i løpet av tidsrommet fredag kveld og lørdag morgen hadde noen slept med seg en 10-15 meter lang kjetting på rundt 10 kilo langt inn i skogen.

Kjettingen var spent opp mellom to grantrær i 30 centimeters høyde. Syklistene ville ha møtt på kjettingen 10 km ut i rittet.

Godt planlagt

– Noen må ha gått cirka tolv km innover skogen med kjettingen. Stedet ligger langt unna nærmeste parkeringsplass. Det sier litt om at dette må ha vært godt planlagt, sier Øyvind Aas fra Bøler, som er redaktør i magasinet Terrengsykkel og arrangør av rittet.

Heldigvis avverget Harald Schønning fra Lambertseter katastrofen i tide. Schønning er løypevakt og oppdaget sabotasjen klokken halv ni lørdag morgen. Han fikk raskt fjernet kjetting før løpet startet. Saken skal nå anmeldes til politiet.

Kunne vært alvorlig

Stedet for den antatte sabotasjen var et skyggefullt og uoversiktlig sted i bånn av en bakke.

– Syklistene har en hastighet på rundt i 30 km/t her. Noen kunne fort ha blitt alvorlig skadet. Med gjørme i øynene og med andre ting i tankene er det sannsynlig at de ikke ville ha oppdaget kjettingen, sier Aas som er sjokkert over metoden som her trolig er brukt for å vise misnøye med et sykkelløp.

– Ungdom i 13-14 årsalderen skulle sykle først, det ville vært dem som møtte på kjettingen. Jeg kan skjønne at ikke alle er like begeistret over slike ritt i skogen, de ønsker marka for seg selv. Men da finnes det andre metoder som er mer egnet, de kunne tatt en prat med oss for eksempel, avslutter Øyvind Aas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere