RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti priser til én skole


TALENTFULL KLASSE: Entrepenørskap og bedriftsutviklingklassen (EB1) på Nydalen videregående skole har jobbet hardt i et halvt år, det lønte seg. ALLE Foto: Ine-Elise Høiby
TALENTFULL KLASSE: Entrepenørskap og bedriftsutviklingklassen (EB1) på Nydalen videregående skole har jobbet hardt i et halvt år, det lønte seg. ALLE Foto: Ine-Elise Høiby Foto: Alle foto: Ine-Elise Høiby
Nydalen tok «storeslem» under fylkesmesterskapet i Ungt Entrepenørskap, og fikk med seg hele ti priser. Nå venter NM.

NYDALEN: Entrepenørskap og bedriftsutvikling klassen hadde dannet åtte bedrifter av de 35 elevene, og stakk av med ti priser under fylkesmesterskapet. Nå skal to av bedriftene som vant til NM, og håper å stikke av med enda flere priser der.

Startet for et halvt år siden

Mye skal på plass når man skal starte en ungdomsbedrift, og elevene må jobbe langt utenfor skoletiden for å få solgt andeler og få tak i ressurspersoner.

– Elevene startet for et halvt år siden, og må sende inn skriftlige forretningsplaner, rapporter og regnskap, i tillegg må de vise til enten et nettsted eller lage en reklame, sier lærer Finn Georg Kristoffersen.

– Det er ikke slik at elevene bare kan sette seg ned og lage en ungdomsbedrift, og de må gjennom intervjuer med lærerne for å få titler i «selskapet», som for eksempel daglig leder og revisor, fortsetter Kristoffersen, som kan opplyse om at han er svært stolt over elevene som gjorde det så bra under fylkesmesterskapet.

«Beste Ungdomsbedrift»

Tuve Hexeberg Evensen fra Ris, Malene Antonia Eiksund fra Tåsen og Ingrid Margaretha Tveitan Flåte fra Oppsal/Høybråten (alle 17 år), stakk av med den gjeveste prisen under fylkesmesterskapet for Oslo, nemlig «Beste ungdomsbedrift», med sin bedrift «Sine Cura UB». I tillegg vant de «Beste regnskap» og fikk 3. plass i kategorien «Beste HR-bedrit».

Deres visjon er at de skal hjelpe barn med å bli trygge på seg selv og følelsene sine, og skal gi ut en barnebok rettet mot 3.-5. klassinger om nettopp dette.

– Det underliggende temaet vårt er følelser som er nyttige for barn å forstå. Vi vil lære barna å bli kjent med følelsene sine, og bruke boken som formidlingsprodukt, sier Tuve Hexeberg Evensen, som tidligere har jobbet med barn i blant annet Afrika og Norge.

– Akkurat nå jobber vi med å få klar den første boken, og har fått med oss flere hjelpere, blant annet en illustratør, forteller Malene Antonia Eiksund.

«Beste utstilling»

Den andre bedriften fra Nydalen videregående som skal til NM etter å ha vunnet i kategorien «Beste utstilling», er guttene Simen Viken Ruud (18) fra Høyenhall, Nicolai Giil fra Grefsen, Christian Rossow fra Korsvoll og Andreas Bjørnsen (alle 17) fra Nydalen, som har laget noe så enkelt som bedriften «ButikkpriserUB».

– Vi har laget en app til mobilen hvor vi samler de beste tilbudene i dagligvarehandelen, enkelt og greit fordi vi var lei av å lete gjennom reklamer og aviser hvor det faktisk ofte ikke er tilbud som lokker, sier Simen Viken Ruud til dittOslo.

– Mandager og torsdager oppdaterer vi appen som er tilgjengelig på Android, og da har vi sett gjennom både reklamer og aviser for å finne tilbudene for å gjøre det enklere for folk flest, forteller guttene, som også fikk med seg 2. plass for «Beste nettsted», og en 3. plass for «Beste markedsføring».

Stolt av elevene

Etter et halvt år med hard jobbing, er lærer Finn Georg Kristoffersen svært stolt over elevene i hans klasse som klarte å dra inn totalt ti priser, og nå venter NM rett rundt hjørnet for «Butikkpriser UB» og «Sine Cura UB», og forhåpentligvis enda flere priser.

– Det er viktig med folk som skaper nye bedrifter, og jeg er utrolig stolt over hva ungdommene har fått til her med sine bedrifter. Det er et artig fag, som lar elevene hoppe ut i det store og være ledere i sin egen bedrift, sier Kristoffersen.

– Det neste steget for «Butikkpriser UB» og «Sine Cura UB» er NM på Norges Varemesse i Lillestrøm den 25. og 26. april, og i juni må bedriftene avvikles, avslutter Kristoffersen.

Ungdomsbedriftene avvikles i juni når skoleåret er over, og alle elevene får en attest fra Ungt Entrepenørskap (UE), som er svært nyttig å ha med en CV i fremtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere