Gå til sidens hovedinnhold

Ti tatt i aksjon mot teltleire

Politiet og Rusken aksjonerte tidlig fredag morgen mot teltleire i Ekebergskråningen.

EKEBERG: Manglerud-politiet tok med seg tilsammen ti personer fra tre leire - to på begge sider av veien fra nedenfor Ekebergrestauranten opp til Jomfrubråtveien og en ved utsikten ved Ekebergrestauranten.

Forberedt

– Vi har forberedt denne aksjonen en tid, og meningen var at vi skulle slå til forrige uke, men da hadde ikke politiet anledning til å stille, sier Rusken-generalen Jan Hauger.

– Og vi vil jo gjerne ha med oss politiet, for vi vet aldri hvordan vi blir møtt når vi kommer til slike leire.

Tatt «på senga»

Manglerud-politiet stilte med tre enheter, Rusken med det de har av mannskaper med Jan Hauger (fra Prinsdal) i spissen og tre enheter fra ISS Landscaping for å kjøre bort madrasser, presenninger, telt - og store mengder søppel.

Da politiet «banket på» , var det først helt stille, og det så ut til at klokken 07 på morgenen var for sent for å finne noen «hjemme».

Men etter hvert ble det liv innerst i mørket, og folk krøp ut. Til sammen var det ti personer, men de impliserte ga uttrykk for at det burde vært flere. Om disse hadde forsvunnet før aksjonen, var uklart.

Identifisert

Politiet samlet alle de ti på parkeringsplassen for å få stadfestet deres identitet. Noen hadde pass, andre kunne vanskelig vise papirer på hvem de var. Politiet tok dem med seg inn til stasjonen for registrering.

Forsøpling

– En ting er spørsmålet om personene som lever på denne måten har lovlig opphold i Norge, sier Jan Hauger.

– Men vi som steller med å holde det rent og pent i byen, ser på slike steder med spesielle øyne. Det er jo snakk om en vanvittig forsøpling, og det gjelder både på selve leirplassene og områdene rundt.

Uhygienisk

Området som det nå ble aksjonert mot, blir mye brukt av både turgåere og barnehager på utflukt.

– Ikke mye hyggelig å dumpe borti slike steder hvor det både er søppel og man kan tråkke oppi avføring.

Da det ble ryddet i teltene, pilte mus ut av matposer.

– En vellykket aksjon, konkluderer Jan Hauger.

– Spørsmålet er bare hvor vi finner neste teltleir.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin