*Nettavisen* Nyheter.

Tiåring døde trolig av sult

Siktet mor innlagt på psykiatrisk sykehus.

07.11.14 23:16

OSLO: Tiåringen som ble funnet død i Oslo i august, døde trolig av sult, viser den foreløpige obduksjonsrapporten, ifølge TV 2.

Det er kilder som kjenner innholdet i den foreløpige obduksjonsrapporten som forteller til TV 2 at tiåringen mest sannsynlig døde av sult.

Vil ikke kommentere
Det var tirsdag denne uka det ble kjent at en 10-åring ble funnet død i Oslo i august i år. Guttens mor er siktet for grov omsorgssvikt, med døden til følge.

Politiet vil ikke kommentere opplysningene, og sier de venter på den endelige obduskjonsrapporten.

- Vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport som sier noe. Vi ønsker ikke å gå ut med det nå, men vil vente til den endelige obduksjonsrapporten foreligger senere i måneden, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til TV 2.

Var i kontakt med barnevernet
Det skal ha vært moren selv som ringte nødnummeret og fortalte at gutten var livløs. Han skal da ha blitt holdt hjemme fra skolen i to uker, og moren skal ha fortalt at gutten var syk.

Den lille familien skal ha hatt kontakt med barnevernet rundt nyttår, men saken skal ha blitt lukket raskt. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har satt i gang gransking av hva barnevernet har gjort for gutten før han døde.

- Vi vil ha svar på hva barnevernet i bydelen eventuelt har gjort og hva som var begrunnelsen for at de ikke fulgte opp saken. Så vil vi se på, når informasjonen foreligger, om det er begått lovbrudd fra barnevernstjenestens side, sier Bente Rygg, avdelingssjef for barne- og familieseksjonen hos fylkesmannen, til NTB.

Utredes på psykiatrisk
Moren skal nå utredes av rettspsykiatrisk sakkyndige og døgnobserveres i åtte uker på Dikemark sykehus, noe som ifølge Kraby er noe som gjøres i enkeltsaker når de sakkyndige føler behov for det.

De to rettspsykiaterne ønsker å se over flere døgn hvordan kvinnen fremstår i hverdagslige situasjoner og i samhandling med andre mennesker.

– Det er forholdsvis sjelden at det skjer, har han sagt til VG om utredningen som nå skal gjennomføres.

Heller ikke kvinnens forsvarer ønsker å kommentere opplysningene om at gutten skal ha dødd av sult.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag