*Nettavisen* Nyheter.

Tid for garderobebønn

Forrige torsdag hadde vi en ypperlig mulighet til å kvalifisere oss til kvartfinalen i Royal League med seier over Aalborg i Danmark.

Dessverre var danskene det strået hvassere enn oss foran mål og vant kampen 21.

På søndag var det returoppgjør i Vallhall og igjen kunne vi kvalifisert oss med seier. Denne gangen spilte vi slett ikke verst, men ballen ville ikke i mål. Dermed ble det 00 og poengdeling. For min egen del gikk det ikke så ille. Jeg kom inn i andre omgang sentralt på midtbanen og gjorde som vanlig mitt aller beste.

De aller fleste som leser dette vet nok hva dette betyr. I dag klokken 20.30 spiler vi en avgjørende kamp borte mot Djurgården i Stockholm, og med seier der er vi gruppevinnere. Vi kan også kvalifisere oss til kvartfinalen med uavgjort, men det bør ikke være noe alternativ. Utgangspunktet er som alltid; Vi skal vinne denne matchen!

Ritualer og bønn

Hvis vi tar utgangspunkt i søndagens kamp mot Aalborg vil jeg gjerne fortelle noe om hvordan jeg forbereder meg til kamp.

I en fotballgarderobe foregår det mye rart før avspark. Alle spillerne har veldig ulike ritualer som må gjennomføres. Jeg har to ritualer og begge blir gjennomført på doen.

Dette høres tvilsomt ut, men du vil fort oppdage at det er helt uskyldig. Det første er at jeg alltid setter meg på doen og leser kampprogrammet. Elsker den rolige stunden på dass hvor jeg slipper å se alle de andre spillerne mens de gjennomfører sine ritualer.

Det andre jeg gjør er å be en bønn, og lenge var jeg veldig bevisst på å ikke be bønner som fremhevet meg selv, men som handlet om at jeg og laget fikk tatt ut det vi var gode for og at ingen måtte bli skadet osv.

Hvem prøvde jeg egentlig å lure med disse "politisk korrekte" bønnene? Jeg tror på en allmektig Gud som har skapt verden og alt på den, og så driver jeg og rører inn bønnene mine i en salig suppe som fremhever idretten og mennesket.

Gud, Hareide og Madeleine

Egentlig ville jeg nok bedt: "Kjære Gud, jeg ber deg om at vi skal vinne 50, at jeg skal score hat-trick, og at Åge Hareide skal være på tribunen. Gjerne prinsesse Madeleine også. Du vet at jeg er svak for henne".

Slik ville no en uparfymert og dønn ærlig bønn vært. Takk Gud for at du er større enn mine stusselige tanker!Christoffer "Doffern" Dahl

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.