RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tid for hest


Hesten Odin klarer ikke motstå alt det gode grønne, og rytter Elise Ohlgren (16) får beskjed om å bruke både pisk og føtter for å styre hesten. Vi får døpe'n om til Blomster-Finn, foreslår Tom Dalebråten. ALLE FOTO: SARA Sægrov Ruud.
Hesten Odin klarer ikke motstå alt det gode grønne, og rytter Elise Ohlgren (16) får beskjed om å bruke både pisk og føtter for å styre hesten. Vi får døpe'n om til Blomster-Finn, foreslår Tom Dalebråten. ALLE FOTO: SARA Sægrov Ruud.
Hva gjør man når datteren bli forelsket? I en hest.

LOFSRUD: Det har Tom Dalebråten (45) fra Manglerud fått erfare. Denne fredags ettermiddagen er han en av fem elever som er samlet til ridetime for øvede ryttere.

Sola ligger lavt på himmelen, men varmer fremdeles godt. Rytterne finner veien inn på en av skolens ridebaner, og sammen finner rytter og hest sin egen takt.

SE BILDEGALLERI! Hest og folk på Lofsrud gård

- Hælene ned imot bakken, da sitter dere mye tryggere i salen, småroper ridelærer Marlene Rinde til klassen.

Hestene skritter rolig av sted, og støvet virvler lett opp fra bakken.

- God trening

- To-punkt sits, veit alle hva det er? spør Rinde, og stille arbeid på alle kanter tyder på at alle skjønner at de må reise seg og jobbe på hesteryggen.

- Det er sinnssykt god trening for lår og rumpe, får Nordstrands Blads utsendte vite, før rytterne etter hvert får sette seg ned i arbeidstrav.

Ingen snakker, alle arbeider med sitt. Rytterne får en og en prøve seg over et hinder, og det går på ulikt vis. Rappen legger fra seg en skikkelig hestepære like før hinderet og blir stående i noe som likner grubling.

- Som du ser er ikke stressfaktoren veldig høy her, humrer Rinde.

Det er stort sett vallaker som skritter rundt på ridebanen, unntaket er den brunstige hoppen Ylva.

Krever hele deg

- Jeg har kjøpt hest i USA. Det var datteren min som ble forelsket i den. Nå veit jeg i det minste veit jeg hvor jeg har jentungen de neste åra, sier Tom Dalebråten.

Han har hørt innvendingen om at hest er dyrt.

- Man bruker også mye tid på hesten, sier Dalebråten.

Akkurat det er det mange som setter pris på.

- Det er veldig trivelig her, sammen med dyra. Jeg har alltid hatt lyst å ri, og nå har jeg hevet ut ungene og fått tid, smiler Trygve Vadstein (52).

Marlene Rinde forteller at stell og trivsel for hestene er høyt prioritert på Lofsrud gård. Skolehestene er solide dyr. Mange begynner tidlig å ri, men det er aldri for sent.

- I fjor vår hadde vi noen unge menn som skulle ri mellom vinslott i Frankrike, forteller Marlene Rinde.

På et halvt år lærte de seg det mest grunnleggende.

- Etter en vellykket ridetime, når jeg virkelig har fått til noe, så går jeg herfra med en sånn lykkefølelse at jeg nesten svever gjennom skogen, forteller Trygve Vadstein fra hesteryggen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere