RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tid for oppussing

Påsken er for mange synonymt med hyttekos, skiturer og Kvikklunsj i solveggen. Andre bytter ut skistaver med malekost og bruker de ekstra feriedagene til oppussing.

Vårt distrikt: Selv om påsken for de aller fleste dreier seg om ferie og avslapning, vrimlet det av oppussingshungrige folk på de store byggvaresentrene i det påskeferien startet. Og en ting hadde de til felles. De skulle bruke høytidsdagene til å forvandle en nyinnkjøpt leilighet, eller kanskje gi veggene i huset en ny og freshere farge.

Påske-rush

Det skal sparkles og pusses, tapetseres og males. Badet skal flislegges og kjøkkenet byttes ut med et nytt og mer tidsriktig. Vi nordmenn ligger på Europa-toppen i oppussing og brukte i gjennomsnitt 22 000 kroner hver på oppussing i 2005, i følge tall fra Prognosesenteret. Gjennomsnittet for en europeisk husholdning ligger til sammenligning på 13 000 kroner.

I forkant av påskeferien kappes byggvarekjedene om å gi oss de aller beste tilbudene på det vi måtte trenge, og det påfølgende rushet av oppussere blir stort like før høytiden starter.

Ved Montér Orring på Bjørndal merkes denne tendensen godt.

Her merket vi et kjemperush allerede lørdag før palmesøndag, sier innkjøpsansvarlig Jon Fonder.

Folk skal bygge verandaer og male hus utvendig, men også pusse opp hus og leiligheter innvendig, sier han. Fonder mener at det at det er lysere og varmere ute gjør at vi ønsker å fornye huset innendørs. Folk er leie av snø og en lang vinter, og velger å bruke påsken til å forberede seg på vår og sommer.

Den skikulturen vi hadde før har nok blitt litt borte på grunn av flere år med dårlige vintere på østlandet, og dermed velger vi å være hjemme og pusse opp i stedet, mener Fonder.

Lyse trender

Ved Montér regnet de med ytterligere hamstring av byggevarer i dagene før selve påskehelgen.

Vi har, i likhet med flere andre byggvaresentere, hatt en påskekampanje gående, og denne bidrar helt klart til å øke kundemassen, sier Fonder.

Kanskje er det nettopp på grunn av en lysere årstid at vi også velger lyse farger når vi pusser opp. For hvitmalingen flommer fremdeles over landet og trenden er preget av en viss minimalisme i både fargevalg og stil. Det skal være hvite tak og hvitaktige vegger, og det er bare de som har hatt det hvitt en stund som nå velger å gå over til mønstrede tapeter og dristigere farger.

Mens noen søker påskehygge på hytta, bruker andre påsken til å få hyttepreget ut av stua hjemme. Panel på vegger males eller byttes ut med slette tapeter.

Folk er våryre på denne tiden av året, og det gjenspeiler seg tydelig i måten de pusser opp på, avslutter Fonder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere