Tid til Bølgen og Moi

TID: Ett av bildene som stilles ut: Fra rivingen av Idun gjærfabrikker våren 2011 - med lokal tilknytning. Bildet heter “Un poco adagio” etter andre-satsen i en av Haydns klaverkonserter.

TID: Ett av bildene som stilles ut: Fra rivingen av Idun gjærfabrikker våren 2011 - med lokal tilknytning. Bildet heter “Un poco adagio” etter andre-satsen i en av Haydns klaverkonserter. Foto: Harald Opheim

Neste fredag (11.11.) er tema ikke bare mat, men også “Tid” på Bølgen og Moi i Nydalen - åtte fotografer stiller ut i restauranten.

UTSTILLER: En av fotografene som stiller ut på Bølgen og Moi, Harald Opheim. Foto: Urlån

NYDALEN: Fotogruppen Blender11 ble startet etter en workshop i Roma, med den kjente fotografen Morten Krogvold som lærer.

– Inspirert av utstillingen til Zebra-fotografene – som også er Krogvolds elever - slo vi oss sammen. Alle i gruppa har annen jobb ved siden av, og fotograferingen handler i stor grad om lidenskap. Krogvold har også hjulpet oss til å plukke ut bilder til utstillingen, forteller Harald Opheim (bosatt i Nydalen)

Også lokalt

Sist Opheim stilte ut, var i Trikkehallen på Kjelsås, nå i høst, sammen med Stein Thoresens malerier. Flere av fotografiene den gangen var fra Nydalen, og det er også ett av de bildene han nå stiller ut hos Bølgen og Moi.

– Det er ikke nødvendig å dra langt for å finne motiver. De er rundt oss der vi er, hele tiden. Utfordringen er å se dem, og da dreier det seg mye om å være til stede i nået, og ikke spore av med å tenke på alle de flotte motivene som er andre steder. Jeg vil lage bilder av det øyet ikke ser, og bruker også lange lukketider for å fange lys og bevegelse.

Personlig

– Med denne utstillingen ga vi oss en krevende oppgave da vi bestemte temaet. Men slik må det være! Det må jobbes med tingene skal det komme noe ut av det. Resultatet viser at vi har løst oppgaven på høyst personlige vis, men alle bildene er relatert til tid. Motivene er hentet blant annet fra metroen i Roma, et fengsel i Bergen, et frokostrom i Firenze, Gamlebyen i Oslo, en strand, et kjøkken og altså Nydalen. Vi gleder oss veldig til å få det hele på plass og vise fram det vi har laget. Samtidig er vi spente. For mange av oss er dette første gangen! forteller Opheim.

Utstillingen åpner hos Bølgen og Moi, Nydalen, fredag 11.11.11 klokken 19.00 og henger ut året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.