RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes Bollywoodshow på Torshov


Det skal glitre og funkle når Bollywood-danserne inntar scenegulvet søndag. FOTO:PROMO
Det skal glitre og funkle når Bollywood-danserne inntar scenegulvet søndag. FOTO:PROMO
Gjør deg klar for et fyrverkeri av en festforestilling når storbritannias beste bollywood-dansere møter X-Ray på Cosmopolite søndag.

TORSHOV: – Siden vi begynte med Bollywood-dansing for ni år siden har dette vært drømmen. Det er helt utrolig at denne dagen endelig er her, sier Khawar «Gomi» Sadiq, koordinator for forestillingen «Bollywoodfeber» og leder for dansegruppa One Unity som holder til på X-Ray ungdomskulturhus.

Norgeshistoriens største

I anledning Oslo World Music Festival har X-Ray gått sammen med Rikskonsertene om å lage norgeshistoriens største Bollywood-danseshow. I tillegg til et utall norske dansere, har X-Ray også invitert dansegruppa Dance Essence fra London som er ledende innenfor Bollywood-sjangeren. Søndag klokka 17 braker det løs på Cosmopolite.

– Det blir enormt! Vi knytter sammen og blander ulike dansestiler, og både grupper og frittstående dansere får være med. Her spiller det ingen rolle hvor du er fra. Alle bidrar med sine erfaringer, forteller Sadiq entusiastisk.


Mannen som har jobbet hardt med å få innvandrerungdom til å begynne med dans i stedet for å henge på gata, bryter nye barrierer med søndagens forestilling.

Dans var tabu

– I Pakistan var dansing forbundet med noe man gjorde i de laveste kasteklassene. Foreldre var lenge svært motvillige til å la barna sine begynne med dans, men nå begynner det endelig å bli akseptert. Tidligere lo folk av Bollywood-dans, men vi blir stadig bedre og bryter barierene med hver forestilling, sier Sadiq.

Flørt og sang

Suleman Hayat fra One Unity er blant de unge danserne som kjenner nervene foran søndagens forestilling.

– Vi gruer oss litt, for dette er et veldig langt show og det er mye å huske på. Men vi har trent hardt, og jeg gleder meg egentlig mest av alt.

I beste Bollywoodstil er det spesielt to ting Hayat har øvd seg på.

– Synging og flørting, kommer det kontant fra sjarmøren som får et hemmelighetsfullt blunk fra mentor Sadiq i retur. I Pakistan var dansing forbundet med noe man gjorde i de laveste kasteklassene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere