*Nettavisen* Nyheter.

Tidenes dugnad for Oslos sykkelkart

Kart- og sykkelentusiaster vil ha deg med på dugnad for å oppdatere OpenStreetmap.

Vil du være med og sørge for at Oslo får bedre sykkelkart? Møt opp med sykkel og GPS!

OSLO: Søndag 3. juli skal det nemlig gjennomføres en skikkelig dugnad for å bedre sykkelkart i Oslo. det er den dugnadsbaserte kartkilden OpenStreetmap som skal oppdateres.

Det er det norske OpenStreetmap-miljøet, sykkelentusiaster, Bymiljøetaten i Oslo kommune og foreningen NUUG (Norwegian UNIX User Group – forening som arbeider for utbredelse av UNIX-liknende systemer) som står bak dugnaden.

Men entusiastene trenger også deg til å være med på kartleggingen. De vil ha deg med eller uten sykkel ved Peppes Pizza i Nydalen søndag formiddag. Og med eller uten GPS.

– Hvis du mangler GPS, håper prosjektet å ha noen å låne bort for dagen. Det vil bli gitt kort opplæring i kartleggingsoppgaven før deltakerne går og sykler ut i gatene for å sammenlikne kart og terreng, heter det i en pressemelding fra aksjonsgruppen.

Entusiastene, enten innenfor sykkel eller kart, vil sjekke sykkelveier, sykkelruter og skilting av sykkelruter.

OpenStreetmap-miljøet stiller med teknikere og syklister, mens kommunen har forfriskninger og sykkelkartdata.

– «Syklistene i Oslo fortjener en bedre sykkelhverdag, og bedre kartlegging av sykkelveier er et lite skritt for å oppnå dette, sier arrangør Sverre Didriksen i det norske OpenStreetmap-prosjektet.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.